Dustin Poirier: Nincs szükségem arra, hogy Khabib kifáradjon
MMA

Dustin Poirier: Nincs szükségem arra, hogy Khabib kifáradjon


Várhatóan szeptember 7-én a UFC 242-őn, amely Abu Dhabiban kerül megrendezésre, címegyesítő mérkőzésen fog kiállni az eltiltásából visszatérő jelenlegi könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov ellen. Bár még hivatalos bejelentés nem történt, több forrás már lehozta, hogy ez a küzdelem lesz a következő a két úriember számára.

Poirier szerint a legvalószínűbb, hogy a későbbi körökben lesz a legnagyobb esélye Nurmagomedov legyőzésére, amikor is a dagesztáni birkózógép mutatott jeleket a lassulásra, fáradásra. Poirier azonban úgy véli, hogy egész egyszerűen ő a jobb harcos és képes befejezni Nurmagomedovot a korábbi menetek alatt is.

„Nincs igazából olyan területe a felkészülésemnek, amin kifejezetten dolgoznom kell.Ccsakis a teljes képre koncentrálunk és arra, hogy jobb harcos legyek összességében” – árulta el a házigazda, Brendan Schaub „Below the Belt’s Food Truck Diaries” című műsorában.

„Réseket kell képeznünk harc közben és tudom, hogy valahányszor a földre kerülök, képes leszek felállni. Addig meg a jiu jitsu segítségével tartom a távolságot. Nem hinném, hogy az emberek tudják, milyen régóta jiu jitsuzom. Amióta csak harcolok - igazából mielőtt még harcoltam volna. 14 vagy 15 űzöm a földharcot és fekete öves vagyok. Réseket fogok képezni, csapdákat állítani, amik segítségével folyamatosan veszélyeztetni fogom őt a földharc során majd szépen felállok és onnan folytatódhat az állóharc.

Igazi csatára lehet majd számítani, de hibákba fogom őt kényszeríteni és meglátjuk mi fog történni. Ha elfárad és lelassul, akkor már el is indult a lejtőn. Úgy gondolom, hogy a harci stílusommal már a mérkőzés elején is komoly veszélyt jelentek rá és nem lesz szükségem arra, hogy elfáradjon vagy lelassuljon.”

Poirier a fogadóirodák szerint jelentősen esélytelenebb a végső győzelemre, mint Nurmagomedov.

„Mindezek ellenére be fogom húzni, ember.” – tette hozzá Poirier. „Ez az életem története.”

Mint ahogy az a cikk elején is említésre került, az összecsapást még nem nyilvánították hivatalosnak, de hamarosan bejelentésre kerülhet a UFC által is, mivel Nurmagomedov csapattársaira kiszabott eltiltást is csökkentették a napokban, ami arra enged következtetni, hogy egy kártyán szeretnék látni a dagesztáni küzdősport krémjét. Erre pedig a szeptemberi UFC 242 tökéletes lenne.

A cikkben említett Dustin Poirierel készített „Below the Belt’s Food Truck Diaries” részt itt tudjátok megnézni:Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá