Kevin Lee nem szájhősködött, valóban jobban bedarálta Edson Barbozát mint Khabib
MMA

Kevin Lee nem szájhősködött, valóban jobban bedarálta Edson Barbozát mint Khabib


Amennyiben sikerül a fogyasztással kapcsolatos gondjaival leszámolni, Kevin Lee valóban a 155 fontos divízió csúcsára törhet.

Lee még péntek reggel állt mérlegre, amelynek mutatója 157 fonton állt meg.

Extra időt és második sanszot sem kapott a javításra, így bukta meccspénze húsz százalékát, Edson Barboza és csapata pedig profik lévén, nem parádéztak a dolgon, vállalták a meccset.

Az első menetben úgy érezhettük magunkat, mint ha Edson a Khabib Nurmagmodov elleni meccse folytatásába csöppent volna. Lee birkózása, clinchmunkája valóban földöntúli, sima 10-8.

A második menetben dettó ugyanez történt, csak egy fokkal még erősebben. Lee egy lélegzetvételnyi helyet se hagyott a brazilnak, természetesen közben aprította is rendesen. 10-8, ez is. Nálam 10-7, már csak azért, mert ha az előző 10-8 volt...

20-15/16 volt a harmadik menet kezdeténél, melyet nagyon durva rúgásokkal indított Barboza. Egy földrevitel hárítását követően a semmiből egy akkora pörgő sarokrúgást tolt Lee fejének jobb oldalára, hogy az abban a pillanatban úgy csinált, mint Bambi a jégen.Kevin robotpilótán csinálta meg a menetet, amelyet Barboza elvitt, a szünetben Lee többször is megkérdezte a sarokban az embereit, hogy a negyedik vagy az utolsó menet jön. (zavar volt az erőben a rúgás miatt)

A negyedik és ötödik menetben Edson mindent megtett, hogy a menetek elején befejezze a meccset, de Lee mindent hatástalanítani tudott.

Az ötödik menet második percében Lee véglegesen pozdorjává aprította a brazilt, akire a ringdoktorokat hívta Keith Peterson bíró.

Azok látva sérülései mértékét és mennyiségét jobbnak látták, ha kegyelmet adnak a sorozatban két meccs alatt csíknak vágott brazilnak.

Akitől persze nem lehet elvenni, hogy roppant kemény harcos és a végsőkig kitart.

Kevin Lee tehát győzelemmel tért vissza, a UFC 216 során Tony Ferguson elleni vereségét követően.

Huszadik mérkőzésén tizenhetedik győzelmét aratta, természetesen első dolga volt kihívni Khabib Nurmagomedovot.Ha kevésbé lenne akkora bohóc amekkora, továbbá felfogadná Bronsont fogyasztási szakembernek, simán bajnoki címre esélyes lenne.


Szerintetek ki ellen mérkőzzön legközelebb? Khabib, vagy esetleg Dustin Poirier, amit többen is


Szólj hozzá