José Aldo nyitott egy könnyűsúlyú nagy harcra, de tekintete még mindig a 145 font címén van
MMA

José Aldo nyitott egy könnyűsúlyú nagy harcra, de tekintete még mindig a 145 font címén van


José Aldo győzelme a UFC on Fox 30 során szemmel láthatóan újracsiholta a tüzet a brazilban.

Több mint két éve győzelem nélkül, két oda vissza vereséggel Max Hollway ellen állt ki Jeremy Stephens ellen pár hete Calgaryban.

Stephens három győzelemmel a háta mögött volt, ebből az utóbbi kettő Josh Emmett és Doo Ho Choi ellen szabályos kivégzések voltak.

Aldo számára nagyobb tétje volt a meccsnek, hiszen többször is beszélt arról, hogy minél hamarabb menni szeretne a UFC-től, de Jeremy elleni győzelme nyilván mindent átfordított benne.

Jó eredménnyel szeretné befejezni karrierét, visszaszerezve a 145 fontos övet Max Hollowaytől (vagy akin éppen akkor lesz) de könnyűsúlyban is szeretne megmérkőzni, egy nagy győzelemért.

”A terv marad ami eddig volt. Bajnokként akarom abbahagyni. Közel vagyunk a dologhoz, mikor én közel vagyok valamihez, nem is állíthat meg senki. Ez a harc Jeremy ellen megmutatta, hogy érek még valamit. Az övvel a derekamon vagyok csak hajlandó visszavonulni.”

A 155 fontba való fellépés lehetőségéről is egyértelműen pozitív irányt képvisel, az egykori bajnok.

”Ha van rá lehetőség, felmegyek könnyűsúlyba. Akarom, Nem a fogyasztással van bajom ide, hanem egy nagy harc kell, semmi több. Ez hiányzik a karrieremből, hogy megmérkőzzek másokkal is más súlycsoportokból. Nagyszerű lenne. Megvárom mi alakul most ott, meglátjuk.”

Aldo valószínű a Nurmagomedov – McGregor meccs eredményét figyeli majd.

Ha McGregor nyer, akkor lehetőséget kaphatna a brazil a visszavágóra, amit soha nem kapott meg, miután az ír 13 másodperc alatt kivégezte a UFC 194-en.

Brian Ortega is benne van a kalapban, erről és Max Hollowayről is beszélt.

”Ortega is egy lehetőség. De mindenekelőtt a legjobbakat kívánom Max Hollowaynek. Remélem vissza fog tudni térni. Ő most hiányzik, így én meg Brian lehetnénk a másik opció egy címmeccsre. De nagyon nehéz bármit spekulálni. Max válaszára várunk, aztán kiderül minden.”

A teljes interjú portugálul hangzott el, de youtube felületen bekapcsolod az angol feliratokat és minden oké:Szólj hozzá