Israel Adesanya végre megtörte a csendet: 'a Strickland elleni bunyó olyan volt, mint egy rossz álom'
MMA

Israel Adesanya végre megtörte a csendet: 'a Strickland elleni bunyó olyan volt, mint egy rossz álom'


Israel Adesanya bő másfél hétig váratta rajongóit azzal, hogy elmondja véleményét a Sean Strickland elleni vereségéről a UFC 293-on. „The Last Stylebender" szerda késő este egy friss videót töltött fel a saját YouTube-jára, egy több mint 22 perces interjút, amelyben szó esik a mérkőzésről.

Arra a kérdésre, hogyna élte meg a bunyót, Izzy azt válaszolta, olyan volt, mintha rosszat álmodna.
„Nem akartam visszanézni a bunyót, de muszáj volt, hogy tanuljak belőle. Amikor visszanéztem, úgy voltam vele, hogy ez nem is volt annyira gáz. Más volt megélni, mint ahogy kívülről kinézett. Hogy hogy éltem meg a bunyót? Maga a meccs meglepően gyorsan lepörgött. Nem is fogtam fel, hogy már az ötödik menetben vagyunk. Úgy voltam vele, 'baszki, ez az uccsó menet? Akkor tennem kell valamit'!

Izzy dicsérte Strickland teljesítményét, nem keresett kifogásokat, elismerte, hogy simán csak annyi történt, hogy jobb volt az ellenfél, jobb taktikával jött ki.
„Sean miatt voltam off. Amiatt, ahogy bunyózott. Nem engedte, hogy elkapjam a saját ritmusom. Folyamatosan ment előre, és nem találtam meg a ritmust, mindig előttem volt két centire. A védekezése is nagyon jó volt, igazán egyedi guardja van, ami hatástalanította a jabjeimet. Meg a támadásai is jók voltak, összességében nagyon jól bunyózott. Amikor meg épp készültem valamire, az edzője mondta neki, hogy mit fogok tenni. Erre én: 'nabazdmeg.'”

Ez a nyilatkozat egybecseng Sean edzője, Eric Nicksick korábbi interjújával, amelyben ő is elárulta, hogy Izzy odament hozzá a bunyó után és megdicsérte, hogy milyen jó tanácsokat adott Seannak a mérkőzés során.
Csak simán jó volt a gameplan-jük. Én meg nem tudtam alkalmazkodni hozzá ott helyben. Ez az ő estéje volt, megcsinálta" – ismerte el Izzy.Abból a válaszból, amit arra a kérdésre adott, hogyan élte meg az első menetes leütést, azt szűröm ki, hogy Adesanya bizony súlyosan lebecsülte az ellenfelét.
„Azt gondoltam magamban: ez a nigga pont most ütött le! Még picit nevettem is magamban, aztán mutattam a bírónak, hogy minden oké. Amikor meg folyamatosan elkezdett támadni, úgy voltam vele, 'hé, ez msot tényleg ütlegel engem'! De amúgy szép, tiszta találat volt, pont a kombinációm közepén kapott el vele, nem jött ki jól a ritmus " – mesélte a trónjáról letaszított ex-bajnok.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá