Irdatlan sűrű hétvégénk lesz: Vasyl Lomachenko is újra ringbe lép

Irdatlan sűrű hétvégénk lesz: Vasyl Lomachenko is újra ringbe lép


Ez egy igazán jó meccs, kedves ökölvívás rajongók. Ugyanis, szombat este a boksz jelenlegi szinte már vitathatatlan pound for pound királya ismét megtisztel minket, tudása megmutatásával.


Természetesen Vasyl Lomachenkoról van szó, aki most éppen a WBA és a The Ring könnyűsúlyú címéit szeretné leszedni venezuelai ellenfeléről...

...aki nem más, mint Jorge Linares. A 32 éves dél-amerikai karrierje másodvirágzását éli, mert 2009 és 2012 ősze között volt neki 4-3 is a mérlege, melyek során mindháromszor TKO volt a buli vége.

De, mentségére legyen mondva, 13 alkalommal került a sötét három éves periódust követően magasba a keze.

A baj csupán annyi, hogy a meccs belecsúszik a UFC 224 idősávjába, a vasárnap hajnal 02:00-kor kezdési idejével, de legalább csak az ültetőkből kell feláldozni párat, a legrosszabb esetben maximum kettőt.

Loma ugyanis utolsó négy meccsét úgy nyerte meg, hogy az összes ellenfele két menet között adta le a pingpongütőt, a legtovább Jason Sosa bírta, 9 menet, míg Guillermo Rigondeaux 6 mentet követően dobta a törcsit.

Kicsit nézzünk bele a múltba, látnunk kell ugyanis mivel állunk szemben. Loma amatőr rekordja 396-1 (igen, jól olvassátok, háromszázkilencvenhat – egy), melyet megkoronázott még két Olimpiai aranyéremmel, meg most jelenleg épp két súlycsoport bajnoka.

Az ökölvívásnak azt az éráját éljük, ahol a címek és súlycsoportok fel vannak vizezve. De az ukrán nem a random betűkből összedobott címekre megy, majd feljebb lép. Nem. Dominál, majd feljebb lép egy súlycsoportot. Nem véletlenül adta meg magát ellene NÉGY ember sorozatban.

Teljesen más szintet képvisel. Most is az fog, még ha ez a könnyűsúlyú debütálása is.

Jorge Linarest se kell leírni, sőt...

Jelenleg ha úgy vesszük, ő az alfa a divíziójában, hat éve nem kapott ki, de bakker. Egy 10-1-es harcost fogad, aki most lép fel egy súlycsoportot, azt még így is ő az esélytelenebb.

Linares legyen bármilyen jó is nem biztos, hogy fogja tudni kezelni Loma sebességét, irdatlan technikáját, szögeit, a komplett csomagot.

Bármi is lesz a vége, nézzétek a meccset. Nem lesz nagy cucc streamet bugázni se hozzá, mert ESPN meccs, tehát NEM PPV, a Madison Square Gardenből.

Én biztosan a monitorra leszek tapadva.

Ugyan nem szoktam károgni, de mostanában kolléga és az én cikkeim is előszeretettel vannak meglovasítva. (köhh hír24, köhh origo) úgyhogy, ne tedd. Kedves konkurencia. Az ökölvívós cikkeim alacsony számához képest ezek tűnnek fel legtöbbször máshol.


Szólj hozzá