Henry Cejudo hatalmasat fordítva lett dupla súlycsoportos UFC-bajnok
MMA

Henry Cejudo hatalmasat fordítva lett dupla súlycsoportos UFC-bajnok


In medias res: Marlon Moraes irtó jól kezdte az első harmatsúlyú bajnoki címmeccset Henry Cejudo ellen. Távolról, a saját ütőtávjából tudott támadni, Jose Aldo-t idézte a villámgyors rúgásaival, amik szétszedték Cejudo lábát. Ez azért volt különösen érdekes, mert Henrynek vigyáznia kellett a térde miatt. De nem volt válasza Moraes borotvaéles rúgásaira. A légsúlyú bajnok simán elveszítette az elsőt.

A szünetben az edzői azt kérték tőle, a saját ütőtávjában maradjon. Henry így is tett, a technikai bunyót hátrahagyva elkezdett nyomást gyakorolni Moraesre, nagyon izgalmas ütés- és rúgásváltások jöttek ki ebből, öröm volt nézni. Cejudo nagyot fordított: ahhoz képest, hogy az elsőben semmit nem tudott tenni Marlon ellen, a másodikat már ő nyerte meg, bár szűken, a végén bekapott egy ütést egy nyílt sisakos küzdelemben, de rögtön jött a duda.

A harmadikban aztán végképp érződött Cejudo fölénye: birkóban esélye sem volt Moraesnek földre vinni őt, Cejudo viszont a saját stílusában, muay thai-ban verte őt agyon. Klincsbe fogta a kihívóját, és térdesekkel rombolta. Most Moraes volt teljes mértékben tehetetlen. Cejudo a földre vitte ellenfelét, majdnem lefojtotta. Válaszul jött egy gyengébb karfeszes próbálkozás Moraestől, de már látszott rajta, hogy kivan, mint a disznó, elfogyott az ereje (valószínűleg a durva fogyasztástól, ahogy Joe Rogan megjegyezte, ő simán könnyűsúlyú lehetne kb.).

Cejudo a játék elemeinek utolsó részét is felvonultatta a meccsen: ütések, rúgások, birkózás, fojtás kísérlet után jöttek a Könyökösök a Pokolból, az egyoldalúvá vált meccset a harmadik menet vége előtt kb 12 másodperccel kellett leállítani.

Hatalmas comeback volt az Henry részéről. Azt mondta a meccs előtt, hogy ő lesz az új Pound-for-pound (P4P) legjobb.

Demetrious Johnson, a korábbi P4P király legyőzésével, mostani dupla súlycsoportos bajnoki címeivel, birkózó olimpiai aranyérmével ezt ezen a meccsen most be is bizonyította.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá