Henry Cejudo hatalmasat fordítva lett dupla súlycsoportos UFC-bajnok
MMA

Henry Cejudo hatalmasat fordítva lett dupla súlycsoportos UFC-bajnok


In medias res: Marlon Moraes irtó jól kezdte az első harmatsúlyú bajnoki címmeccset Henry Cejudo ellen. Távolról, a saját ütőtávjából tudott támadni, Jose Aldo-t idézte a villámgyors rúgásaival, amik szétszedték Cejudo lábát. Ez azért volt különösen érdekes, mert Henrynek vigyáznia kellett a térde miatt. De nem volt válasza Moraes borotvaéles rúgásaira. A légsúlyú bajnok simán elveszítette az elsőt.

A szünetben az edzői azt kérték tőle, a saját ütőtávjában maradjon. Henry így is tett, a technikai bunyót hátrahagyva elkezdett nyomást gyakorolni Moraesre, nagyon izgalmas ütés- és rúgásváltások jöttek ki ebből, öröm volt nézni. Cejudo nagyot fordított: ahhoz képest, hogy az elsőben semmit nem tudott tenni Marlon ellen, a másodikat már ő nyerte meg, bár szűken, a végén bekapott egy ütést egy nyílt sisakos küzdelemben, de rögtön jött a duda.

A harmadikban aztán végképp érződött Cejudo fölénye: birkóban esélye sem volt Moraesnek földre vinni őt, Cejudo viszont a saját stílusában, muay thai-ban verte őt agyon. Klincsbe fogta a kihívóját, és térdesekkel rombolta. Most Moraes volt teljes mértékben tehetetlen. Cejudo a földre vitte ellenfelét, majdnem lefojtotta. Válaszul jött egy gyengébb karfeszes próbálkozás Moraestől, de már látszott rajta, hogy kivan, mint a disznó, elfogyott az ereje (valószínűleg a durva fogyasztástól, ahogy Joe Rogan megjegyezte, ő simán könnyűsúlyú lehetne kb.).

Cejudo a játék elemeinek utolsó részét is felvonultatta a meccsen: ütések, rúgások, birkózás, fojtás kísérlet után jöttek a Könyökösök a Pokolból, az egyoldalúvá vált meccset a harmadik menet vége előtt kb 12 másodperccel kellett leállítani.

Hatalmas comeback volt az Henry részéről. Azt mondta a meccs előtt, hogy ő lesz az új Pound-for-pound (P4P) legjobb.

Demetrious Johnson, a korábbi P4P király legyőzésével, mostani dupla súlycsoportos bajnoki címeivel, birkózó olimpiai aranyérmével ezt ezen a meccsen most be is bizonyította.


Szólj hozzá