Gilbert Melendez két év eltiltást kapott
MMA

Gilbert Melendez két év eltiltást kapott


Néhány hónapja írtunk róla, hogy az UFC elbocsátotta az egykori Strikeforce bajnokot, akinek az utóbbi öt évben a karrierje gyakorlatilag mélyrepülésben van. A TRT-éra végével az egykoron ígéretes könnyűsúlyú bunyós pályája is megtörni látszott, a ragyogó 22-3-as mérlegből rövid idő alatt 22-8 lett. Közben volt még egy eltiltás és néhány sérülés is.

Most ismét sikerült elbuknia egy doppingvizsgálatot, egy GHRP-6 nevezetű szubsztanciát találtak a vizeletében, ami lényegében növekedési hormon jelenlétére utal. A történet érdekessége azonban az, hogy múlt év október 16-ától volt érvényben az eltiltás, viszont az UFC már 12-én menesztette őt.

Ennek okán fellebbezést nyújtott be, amit azonban elutasítottak, arra hivatkozva, hogy sem a USADA, sem Melendez nem tudták, hogy a bunyós szerződése felbomlott.

Ezt maga Melendez is megerősítette, csupán november 6-án egy e-mailből értesült róla, hogy többé nem az UFC harcosa, még a menedzsere sem tudott róla. (Ez azért elég fura, valljuk be.) Továbbá a USADA csak december 5-én kapott megbízást, hogy távolítsák el Melendezt az adatbázisukból.

Mindent összevetve úgy tűnik, hogy jogilag a USADA helyesen járt el, szóval az eltiltás érvényben marad. Gilbert Melendez legközelebb 2021. november 1-jén léphetne szorítóba ismét, akkor 39 éves lesz.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá