GGG – Canelo II: Szeptember 15!!!!

GGG – Canelo II: Szeptember 15!!!!


Ugyan a hónap elejétől kezdve úgy szóltak a hírek, hogy Gennady Golovkin és Saul Alvarez visszavágójára vajmi kevés esély van, most az egyszer igazak voltak a pletykák.

Valóban az utolsó utáni pillanatig mentek az egyeztetések, természetesen az anyagi javak megosztása volt a fő akadály, de ma éjjel véget ért a nehéz szülés.

Ugyan Oscar de la Gané, még a twitteren kicsit rakta az agyát eleinte, hogy semmiképp nem lesz harc, mert sérelmezik GGG pénzügyi követeléseit, mert ők 55-45-re hajaznának.

Amiből aztán lett 60-40, majd legvégül a 57.5 – 42.5 deal se volt jó amit Golovkinnek és a Golden Boynak ajánlottak, így megálltak a tárgyalások.

Ekkor jött a képbe személyesen Tom Loeffler és Eric Gomez, akik a Golden Boy két legnagyobb fejeseként az utolsó utáni pillanatban nyélbe ütötték a meccset úgy, hogy a pénzügyi megosztásokat nem hozzák nyilvánosságra.

Ezt de la Hoya (aki ugye tudjuk, hogy Canelo ”tulajdonosa”) egy tweetben erősítette meg:


”Boldog vagyok, hogy mindenkit informálhatok arról, van egy harcunk Szeptember 15-re!!!!”

Ennyi kanyart és politizálást követően így ősz elején folytatódhat a két ökölvívó hatalmas rivalizálása, akik a tavalyi Adelaide Byrd által elpontozott (elcsalt) döntetlent követően ha úgy adódna, akár négyszer is találkozhatnak összesen.

Azt tegyük hozzá, az IBF elvette GGG címét, mert Vanes Martirosyan ellen állt ki, Sergey Derevyanchenko helyett, a Canelo doppingtesztje miatt elmaradó meccs helyettesén.

Így ”csak” a WBC és WBA övei vannak tétként az asztalra helyezve.

Reméljük Adelaide Byrd addigra valami más hivatást talál magának, mert a tavalyi 118-110-es szégyenkártyája nagyobb visszhangot hozott, mint maga a meccs.

A meccs, ami amúgy majdnem másfél millió PPV eladást generált, 27 millió dolláros jegyeladási számokkal (az ökölvívás történetének harmadik legnagyobbja), Canelo 50 milliót kaszált, GGG meg elvileg 20 fölött.

KI VÁRJA? BIG DRAMA SHOW 2.5, MORE DRAMA SHOW!


Szólj hozzá