Gegard Mousasi két meccs alatt révbe ért a Bellatornál, Rory MacDonald a vágya
MMA

Gegard Mousasi két meccs alatt révbe ért a Bellatornál, Rory MacDonald a vágya


Mirko Cro Cop kiesését követően talán még úgy is érezhettük helyre állt a világ rendje.

Hogy miért?

Elvileg Gegard Mousasi és Rafael Carvalho csak az est utolsó előtti meccse lettek volna, míg a nehézsúlyú torna csereember pozícióért folyó meccs a záróakkord. Bár a végeredmény felől nem sokan kételkedtek, annak egyszerűsége és ideje kicsit még engem is meglepett. Ugyan a UFC-től tavaly távozó Mousasi szerintem kikapott az azóta már kihasználatlanság miatt hazacuccoló Alexander Shlemenkotól, egyből címmérkőzést kapott a 185 fontosok trónjáért. Amit azzal hálált meg, hogy kicsit több mint fél menet alatt pozdorjává aprította, az ezidáig szinte veretlen Rafael Carvalhot.

Mousasi kijelentette a meccs előtt, hogy hazakerül az öv Hollandiába, gyakorlatilag utalva ezzel arra, hogy ha már Melvin Manhoefnek nem sikerült a dolog kettőből kétszer sem, majd ő lesz a mélyföldön a hegy. Ezzel Gegard az első olyan harcos, aki volt Strikeforce és Bellator bajnok is most már.

Arról nem sok nemzetközi fáma szól, hogy a DREAM, Cage Warriors szervezetek királya is volt, hovatovább a DREAM-nél még a félnehéz királya is! Ezek előtt pedig a PRIDE váltósúlyú nagydíján is résztvevő volt. De térjünk vissza jelenbe, mert a meccsről is írni kell, bár pár szóval le lehet tudni a dolgot:

Földrevitel, mountba kerülés, ground and pound, majd jött is a bíró.Gegard első kihívottja egy szuperfight lehet, ugyanis pár hónapja már dobálják a sarat egymásra Rory MacDonalddal, akivel egy bajnok kontra bajnok harcot szeretne az év második felének közepe felé. Rory is akarja, mindenki akarja.

Benne vagyunk? Benne vagyunk.


Szólj hozzá