Félelmetes ütőerőről tett tanúbizonyságot Canelo

Félelmetes ütőerőről tett tanúbizonyságot Canelo


A hétvégén Saul Alvarez az ígéretéhez/jóslatához híven a 8. menetben kivégezte a veretlen Billy Joe Saunders-t, elszedve tőle a WBO-s bajnoki övet.

Csak most látjuk igazán, mekkora romboló erejű ütés volt az, ami után Canelo a magasba emelte a kezeit.BJ még végigbokszolta a 8. menetet, a 9-re viszont már nem ment ki. Mint utólag kiderült, nem az orvos, nem ő, hanem a csapata döntött úgy, hogy azt a bizonyos törölközőt be kell dobni.

Kitűnő döntés volt, hiszen a röntgenfelvétel kimutatta, hogy Saunders arckoponyája négy helyen is eltört, többek között a szemgödre is – ez egy olyan súlyos sérülés, ami akár életveszélyes is lehet, ha több nagy ütés éri.Saunderst műteni kell, a sérülés egyesek szerint ami véget vethet a karrierjének. Erről BJ edzője, Jamie Moore is így vélekedik, de ebben benne van a pszichológiai tényező is, nem csak a fizikai, szóval idővel meglátjuk, mi lesz.

Nem lenne jó, ha nem látnánk többé, hiszen remek lehetőségei lenének a bokszban, a példa kedvéért ott van egy Gennady Golovkin elleni találkozó, aki először döntetlent vívott Caneloval, aztán vitatható pontozással kikapott tőle.

Ami Canelo-t illeti, ő félelmetes ütőerőről tett tanúbizonyságot, még a nehézsúlyban is viszonylag ritka az ilyen fokú csonttörés.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá