Egy húsz éve várt mérkőzés válik valóra a Rizin berkein belül!

Egy húsz éve várt mérkőzés válik valóra a Rizin berkein belül!


Néhány hónapja érkezett egy hír Japánból, hogy Kazushi Sakuraba és Dan Henderson megmérkőznek egymással, igaz egy grappling meccs során, de sokan felkapták a fejüket, főleg a régi motorosok közül.

Az október 15-re tervezett összecsapás egyik érintettje sajnos néhány órával ezelőtt vissza kellett hogy lépjen. Hendo egy nyaksérülés végett nem tudja vállalni a szereplést, de helyette FRANK SHAMROCK ugrik be!

A Sakuraba – Shamrock harc, sokáig a valaha volt egyik legjobb 200 font alatti harc lehetett volna, de sajnos nem lett. Eddig. Emlékszem, Frank egyszer megjelent egy PRIDE gálán és akkor ki is hívta Sakut, de több nem is történt ezután. Mindkét érintett bőven negyven éves kor fölött van már, és hála a Rizin matchmakereinek, hogy "csak" grappling meccsre kerül sor. Egyikőjüknek sem hiányzik a további agyi trauma...

Shamrock negyvennégy évesen picit hátrányból indul, ugyanis kerek húsz éve nem vett részt igazi grappling mérkőzésen, a sors pici iróniája az, hogy pont azt a Dan Hendersont győzte le egy heelhook segítségével, aki most beugrik a helyére.Sakuraba idén lett UFC Hall Of Famer, a maga 48 évével két grappling meccset vívott 2014 óta, melyek eredménye mindkét esetben döntetlen lett. Először Renzo Gracie, majd egy tag-team (wtf) meccs során Hideo Tokoroval az oldalán Wanderlei Silva és Kiyoshi Tamura ellen.

A RIZIN grappling szabályrendszere rendkívül egyszerű. 15 perc alatt vagy feladásra kényszerül az ellenfél, vagy döntetlen a vége. Pontozás pedig nincsen.


Szólj hozzá