Eduard Folayang és Shinya Aoki egymás ellen készülhetnek, két külön meccsen (videók)
MMA

Eduard Folayang és Shinya Aoki egymás ellen készülhetnek, két külön meccsen (videók)


Eduard Folayang a Fülöp-szigetek egyik vitathatatlan hőse nagy csendben töltötte karrierje utóbbi időszakát.

Miután 2016 őszén levette az övet a valaha volt talán legnagyobb harcosról, aki nem szerepelt a UFC-ben, még egy címvédést tudott produkálni...

...aztán jött Martin Nguyen.

Folayang azon az ominózus 2016 őszi meccsen az akkor már több mint három éve a 155 fontosok királyát, Shinya Aokit verte meg, kicsit több mint két menetnyi kemény harcban.Hazai pályán öt menetben címet védett, de tavaly novemberben Martin Nguyen másfél menetben csinálta meg az év talán legnagyobb upsetjét, mellyel bebiztosította kétszeres bajnoki regnálását.Melyet Nguyen azóta is tart. Martin most védi először 145 fontos öveit, tehát jól összecsődítettek mindenkit erre a gálára.

Folayang a vereséget követően csendben volt, elismerte karrierje legnagyobb visszalépése esett meg vele. De a 34 éves harcos idejét érezte a visszatérésnek:

”Bármit megteszek amit kell, hogy vissza tudjak kapaszkodni a csúcsra. Soha nem adom fel. Nem volt rövid és könnyű út eddig sem ez. Kiszámíthatatlan a sport, bármi megtörténhet. Nagyon óvatosnak és kiszámítottnak kell lenned, kész tervekkel és stratégiával.”

Folayang nem épp könnyed ellenfelet kapott visszatérésére, ugyanis az eddig még le nem győzött orosz Sambo bajnok, Kharun Atlangeriev 11-0 mérlegét viszi ellene.

”Kharun nagyon jó a földön. Iszonyat ereje van, rendkívüli technikával. Ugyan állóharcban sem rossz, de a birkózás az igazi erőssége. Meg akarom nézni mit tud ütés terén. Régóta vagyok már ebben a bizniszben. Láttam és megosztottam a legjobb grapplerekkel a ketrecet. A tapasztalat már mellettem szól, a legjobbra készülök de a legrosszabbra számítok. Minden irányból meg kell néznünk a sikerhez vezető utat, és a jót választani.”

A gálán ott lesz Shinya Aoki is, aki minden bizonnyal utolsó szakaszához érkezett pályájának. Amennyiben ő és Eduard is sikerrel lépnek túl orosz ellenfeleiken, bizonyosan egymással találkozhatnak a Nguyen felé vezető úton.

Péntek délután egykor minden kiderül.

A gála ingyen és bérmentve nézhető a ONE alkalmazásában!Szólj hozzá