Dos Anjos:
MMA

Dos Anjos: "Néha sajnos a rosszfiúk nyernek"


Nem sikerült a bravúr Rafael dos Anjosnak, hogy két súlycsoportos bajnokká avanzsáljon.

RDA mint tudjuk, tavaly majdnem napra pontosan ekkor debütált váltósúlyban, miután szervezete nem bírta a fogyasztás által okozott károkat.

Gyakorlatilag e végett két zsinórban beszedett vereséget (melyben a 155 fontos cím elveszítése is benne volt) és jobbnak látta a távozást.

Tarec Saffiedine, Neil Magny és Robbie Lawler ellen nagy győzelmeket aratva jutott el az átmeneti címmeccsig

Kolbi világéletben váltósúlyban volt, három meccset nyert a UFC-ben mikor Warlley Alves ellen beleszaladt egy álló guillotine fojtásba másfél perc alatt se, de utána szerzett öt győzelmével (meg valljuk be, extravagáns viselkedésével) érkezett múlt vasárnaphoz.

A meccs eredményét tudjuk, Kolbi öt menetben jobb volt a brazilnál, akinek triplán rossz lehet most.

Maga a vereség, a hazája cserbenhagyása (Covington mint tudjuk, az elmúlt háromnegyed évet Brazília fosásával töltötte) továbbá a két divíziós bajnok titulus is minden bizonnyal elúszott számára.

Rafael egy instagram posztban tudatta, hogy mit érez a vereség után, továbbá hogyan képzeli el a jövőt:

View this post on Instagram

Hey guys I want to thank you all for the messages and the support. I am a very competitive guy and I confess I never know how to handle defeat. I did my best inside the octagon, I had the support of the best coaches in the world. The result was not mine, but nothing will make me give up. I am a challenge driven guy and this is just another one in my way. In 2014, after the fight against Khabib, I worked very hard, and with God’s blessing, 11 months later I became the Lightweight champion. This time it won’t be any different. I got the chance to fight for the interim belt after only three fights in the welterweight division. My path in this weight class has just started. I know what I am capable of, I know what I can achieve. I won’t give up my dreams because of the first obstacle in this division. Now it’s time to see what did not work, improve, and get back to my path to the top. God knows everything. Bad guys win sometimes in real life, but at the end, the good guys always win. You can lose the battle, but never the war. Thank God I have the best friends and family I could ask for. I’ll be back soon stronger than ever. You’ll see!

A post shared by Rafael Dos Anjos (@rdosanjosmma) on


”Mindenkinek szeretném megköszönni az üzeneteit, a támogatást. Nagyon versengő ember vagyok, szóval sose tudtam a vereséget kezelni rendesen. A legjobbamat hagytam az oktagonban, a legjobb edzők támogatásával. Az eredmény nem jött, de nem fogom feladni. Egy kihívás vezérelt harcos vagyok, ez meg csak egy újabb az utamban. 2014-ben mikor kikaptam Khabibtól, nagyon keményen dolgoztam az eset után, 11 hónap múlva pedig már bajnok voltam, három győzelmet követően. Most kaptam sanszot ennek a súlycsoportnak a meghódítására, az most kezdődik az út számomra. Tudjátok mire vagyok képes, mit tudok elérni. Nem fogom feladni az álmaimat itt, azért mert most nem sikerült. Itt az idő megnézni, mi nem működött, fejlődni és a végén ezen az úton a csúcsra érni. Isten mindig tud mindent. A rosszfiúk pedig sajnos néha nyernek, de a végén mindig a jók kerülnek ki győztesen. Csatát veszíthetsz, de háborút sosem. Hálás vagyok Istennek azért, mert ilyen barátaim és családom van. Nemsokára visszatérek, erősebben mint valaha. Meglátjátok!”

RDA-nak azon kell valamit figuráznia általánosságban, de főleg Covington ellen, hogy ne lehessen folyamatosan a ketrec mellett clinchben tartani.

Ha az nincs, talán most a brazilon van az átmeneti öv. Így a 170 fontnak van egy rendes és átmeneti bajnoka Tyron Woodley és Covington személyében.

Darren Till a második a rangsorban, RDA a harmadik helyre csúszott vissza.

Megírtuk pár napja, hogy Wonderboy és Lawler is sérültek, a negyedik és ötödik helyen találhatóak.

Usmannak most volt meccse Maia ellen, Neil Magny Liverpoolban nyert egy menet alatt se.

Masvidal körül totális a csend, Ponzinibbio szintén sérült.

Donald Cerrone Leon Edwards ellen megy jövő hét szombaton, közöttük van Gunnar Nelson, aki miért ne lenne sérült.

A brazil Cowboy Alex Oliveira Condit ellen ugrott be április elején, nyert is.

Dong Hyun Kim alig meccsel, pont Kolbi verte meg tavaly Szingapúrban utoljára. Se híre se hamva sehol.

A TOP 15 környékén van még Yancy Medeiros, aki majd Mike Perry sorsát határozhatja meg a 226 során.


Szólj hozzá