Dana White: nem állunk le, megtaláljuk a módját annak, hogyan rendezhetünk bunyókat
MMA

Dana White: nem állunk le, megtaláljuk a módját annak, hogyan rendezhetünk bunyókat


A világ a koronavírus (pontosabban COVID-19) járvánnyal harcol már hosszú napok óta. Majdnem minden koncertet, rendezvényt, sporteseményt lemondtak mindenhol, sok országban a boltokat is bezárják a létfontosságúakon (gyógyszertárak, élelmiszerboltok) kívül.

Érthető módon ezek miatt nagyon sokan aggódnak azon, hogy megtartják-e a következő gálákat, különös tekintettel az április 18-i Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson meccsre, amire már 5 éve várunk epekedve.

A jelek szerint Dana White, a UFC elnöke mindent, azaz tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy a UFC-t ne döntse le a lábáról a koronavírus. A múltkori gálát nézők nélkül rendezték meg, a londonit pedig muszáj volt lemondaniuk, azonban megpróbálják – a kártya átszabásával – áttenni Amerikába, hogy az MMA rajongók ne maradjanak meccsek nélkül.

Dana White azt bejelentette, hogy a "londoni" utáni két gálát (március 28. és április 11.) is áthelyezik egy egyelőre még meg nem nevezett új helyszínre:A gond az, hogy Ohio és Oregon államban is betiltották az összes rendezvényt. Erre White azt mondta, oké, akkor ezeket átteszik a UFC Apex-be, ami Los Angeles-ben, Nevada államban található. Úgy néz ki, ez a terv sem megvalósítható, ugyanis a Nevadai Atlétikai Bizottság nemrég bejelentette, hogy ott sem lehet rendezni bunyókat március 25-ig.

De Dana nem dobja be a törülközőt. Ezeket mondta:

”Úgy néz ki, az Apex-ben sem rendezhetünk gálát. Szóval most új helyszíneket keresünk. Egy dolog biztos: a bunyókat meg fogjuk tartani. Folytatni fogjuk, nem állunk le. Mindig meg fogjuk találni a módját annak, hogyan rendezhetünk bunyókat. Nekem az a munkám, hogy ezt megcsináljam. Több mint húsz éve ez a munkám. Az ehhez hasonló dolog minden egyes hétvégén megesik velem. Nyilván nem ilyen szinten, de már hozzá vagyok szokva.

Értelemszerűen a szitu órákról órákra változik. A londoni gálát másik helyen rendezzük meg, valószínűleg Amerikában valahol. A matchmakerek jelen pillanatokban is azon dolgoznak, hogy összehozzanak egy új kártyát. Lesz főmeccs is." – utalt Dana arra, hogy találnak Leon Edwards helyére beugróembert, aki majd megküzdhet Tyron Woodley-val.

És kitért a Khabib vs. Tony-ra is:

Az emberek teljesen kikészülnek, hogy nem lesz Tony vs. Khabib bunyó. De, lesz. A gálák teljes leállása csak akkor történhet meg, a kijárási tilalmat rendelnek el egész Amerika területén."

Nagyon reméljük, hogy erre nem kerül sor. Addig is: köszönjük, White!!! <3Szólj hozzá