Dana White: ”Israel Adesanya a jövő és a tartalék Robert Whittaker és Kelvin Gastelum címmeccsére.”
MMA

Dana White: ”Israel Adesanya a jövő és a tartalék Robert Whittaker és Kelvin Gastelum címmeccsére.”


Dana White elárulta, Robert Whittaker számára két egymást követő nagy fizetésnap következhet.

Ugyanis ha minden rendben megy a UFC 234 kapcsán, ahol a középsúlyú cím lesz a tét Whittaker és Kelvin Gastelum között, előbbi sikerével, akkor két PPV gála is lehet Ausztráliában 2019-ben.

Adesanya szemfülességére utalhat az, hogy amint megtudta, hogy főnöke Ausztráliába utazik, azonnal találkozót kért tőle, nyilvánvalóan egy szerződés-újratárgyalás kapcsán.

Izzy elvileg 4 meccsre írt alá tavaly év végén, melyeket februártól most hó elejéig le is tudott, domináns sikerekkel. De hallgassuk a kopaszt.

”Mikor Israel megtudta, hogy iderepülök, azonnal találkozni akart velem, ami fantasztikus, mert a UFC 230 után elmondtam, hogy le kell üljünk egymással.”

Egy esetleges meccs kapcsán közte és Whittaker között? - kérdezte a riporter Danától.

”Igen, annak lenne értelme, nem? Sőt, ha úgy van, nem egy (fedett, szokásos) arénát gondolok az eseményre, hanem egy teljes stadiont. De beszéljünk Robertről is, mert itt óriási kultusza van. Annak ellenére, hogy elvileg rühelli a PR és média dolgokat 2019-ben a kontinens legismertebb sportolóinak egyikévé válhat.”

Whittaker egyetlen hátránya az, hogy óriási háborúit követően huzamosabb ideig sérült. Yoel Romero elleni meccsein először a térde szakadt rommá, a visszavágón pedig a keze tört el.

”Robert nem sok mindent mond, de nem is arra emlékszel, hanem arra, hogy hogyan harcol. Személy szerint imádom a stílusát, mikor azt mondta, hogy nem fogsz levinni, hanem én ütlek ki.. Wow. Olyan tehetség mint Anderson Silva, aki gyönyörű erőszakot művelt, vagy Chuck Liddell, aki megette a földreviteleid és utána ki is ütött.”

A beszélgetést zárva visszatért még Adesanyára, akit körülbelül úgy és olyan jelzőkkel illet, ahogy azt Conor McGregorral is tette anno:

”Isarel az a srác, aki ha eléri a világbajnoki státuszt, gigantikusan híres lesz. Az egész planéta ismerni fogja, hatalmasra nőhet. Mindent imádok ami vele kapcsolatos, ahogy beszél, ahogy harcol és minden hónapban bejelentkezett valaki ellen! Sokat akarsz keresni? Tégy úgy mint ő! Harcolj annyit és amikor csak tudsz.”

Ha Robert és közte létrejönne egy címmeccs, azt nagyon meg kell pörgetnünk idelenn Ausztráliában. Egy nagy stadion meg is tenné... Meglátjuk mi lesz – Zárta a mondandóját Dana.

Egy dolog részemről:

Nagyon remélem, hogy Whittaker és Gastelum megtörténik, bár a szívem vérzik, mert két kedvencemről van szó.

A másik meg, hogy Izzyt nem csak befogyasztják a UFC 234-re, mint tartalékot és szia van, ha nincs rá szükség, hanem harcolnia is kell valaki ellen.


Szólj hozzá