Curtis Blaydes úgy nyitotta fel Overeem koponyáját, mint egy doboz kutyaeledelt
MMA

Curtis Blaydes úgy nyitotta fel Overeem koponyáját, mint egy doboz kutyaeledelt


Nehézsúlyú szendvicsnek szánták a UFC 225: Whittaker vs Romero 2 FoxSports ültetőmeccseit. Csak most az egyszer a kenyér finomabb volt, mint a töltelék. Mutatjuk miért.Rashad Coulter és Chris de la Rocha meccsével indultak tehát a TV ültetők, amely rangsorolatlan harcosokhoz képest egy igazán parázs első menettel ajándékozott meg minket.

De La Rocha nyomott, de Coulter se sajnálta a dolgot. Elkezdtek darálni. Ekkor de la Rocha csinált egy földrevitelt, guillotine fojtással próbálkozva, amiből Rashad megszökött. Ekkor megint elkezdtek állva darálni, Coulter talált többször de Chris álla valami fenomenális volt. Mindent megevett.

A két nagyfiú szarrá verte egymást az első öt perc végére, a szünetben pedig megkaptuk minden idők egyik legjobb sarok-tanácsát is, Coulter emberétől:”Ez egy daráló! Nem fogod kiütni! Ez egy nagy öreg mexikói, egy nagy öreg mexikói fejjel! Megnyerted a menetet, de be kell menned a zónába. Hallgass rám!”

10/10.

Az orvos bejött mindkettőt megnézte, hogy van-e szükség defibrillátorra, miután elkönyvelte, hogy félig halott mindkettő, továbbot intett. Rocha megfordította a meccset, Coulter kb. Dada 5000 szintjén lett csak fáradt, a második menet végére. A bíró lépett közbe, megmentve saját maga keménységétől Rashadot. Brutáli GNP.

Őket követte pehelysúlyban Mirsad Bektic és Ricardo Lamas duója. Az est (általam) egyik legjobban várt meccse, garantáltan idő előtti finisht hordozott magában. Ugye? Lófaszt. A három menetes mérkőzés nagyon oda-vissza volt, szignifikánsan egyik harcos sem volt jobb a másiknál, de nálam a rendkívül visszataszító bajszos bosnyák ment az első 10 percet követően. Ő ment előre, nyomta clinchbe a ketrec mellett Lamast.Ricardo a harmadik menetben észrevette, hogy ha Mirsad nyakát támadva talán lehet keresnivalója, de kifutott az időből. Meglepetésre a három bíró közül az egyik két menetben Lamast látta jobbnak, a harmadik csak egyben, míg az utolsó a komplett negyed órát a bosnyáknak adta. (30-27, 29-28, 28-29)Bektic továbbra is menetel, Lamas pedig pályafutása során először van két menetes bukóban. Látszott, hogy az Emmett elleni brutális KO még benne van...

Egy több éve húzódó konfliktus igyekezett rendezni Claudia Gadelha és Carla Esparza. A két szalmasúlyú hölgy már évek óta vadásztak egymásra, elvileg legit gyűlölik is egymást. A jó harc garantált volt, amit a női MMA mutatni tud jelenleg, bedobták és daráltak egy jó kis negyed órást.

Gadelha viszont a második menet utáni szünetben rossz tanácsot kapott. Túlélésre biztatták, mert két menetet a zsebükben éreztek, holott nem így volt. A harmadik menetben viszont így egyértelműen felülkerekedett Carla, amivel el is vitte a meccset.Legalábbis ha bírók nem totálisan retardáltak ma este, ugyanis mindenki legnagyobb megdöbbenésére ismét megosztott pontozással, de Gadelha keze került a magasba. (29-28 x 2, 28-29). Bűnrossz döntés.Az ültetők főmeccse, az eleinte a PPV kártyán résztvevő, majd CM Punk és a másik hülye cirkusza miatt ide száműzött Alistair Overeem – Curtis Blaydes összecsapás lett. A mindössze 27 éves helyi erő Blaydes Mark Hunt elleni taktikáját alkalmazva, holland riválisát a földön tartva két és fél meneten keresztül ledózerolta a mélyföldi óriást.Ha a második menet kicsit tovább tart, lehet akkor vége lett volna a dalnak, de Overeem jól állta a jobbosokat.  A harmadikra a szemmel láthatóan fáradt holland kísérleteire Blaydes megőrült, elkezdett darálni amitől Overeem a földre került.A holland fölé kerülve annak guardján egyszer átütött, Reem pedig tudjuk, hogy a sport üvegágyúja. Egy ütés elég, aztán még egy, még egy, még egy, könyök, könyök, könyök, NYÍLIK AZ EMBER FEJE SZÉT ÉS ÖMLIK A VÉR, A BÍRÓ MEG LES.Túl sokáig. De végül levéste a fiatal amerikait Overeem félig eszméletlen, péppé vert arcáról. WOW.

Curtis Blaydes megérkezett! Egyből Stipe Miocicre fájt a foga, de azért még én, egy utolsó megálló gyanánt, megnézném Alexander Volkov ellen. Overeemnek pedig lehet, hogy el kellene gondolkodnia, hogy érdemes-e ezt csinálni. Másfél tucat KO után, most meg kettő fél év alatt egymás után.

Nem lepne meg, ha elköszönne a közeljövőben...

Főmeccs cikkekkel folytatjuk!


Szólj hozzá