Cain Velasquez visszavonul, ha nem tud magas szinten bunyózni Francis Ngannou ellen...
MMA

Cain Velasquez visszavonul, ha nem tud magas szinten bunyózni Francis Ngannou ellen...


A Travis Browne bedarálását követő időszakban sokan gondolkodtunk arról, vajon láthatjuk-e még egyáltalán Cain Velasquezt harcolni valaha.

Pedig már ekkor megvolt a baj. Cain nem tudta elképzelni, hogy negyed óra szimpla állás, miért okoz akkora fájdalmat, amekkorát.

A UFC 200-at követően még megpróbált kiállni Fabricio Werdum ellen visszavágni, de az orvosok kirángatták a meccsből, mondván az ember egy olyat kap és ott bénul meg, vagy még rosszabb...

Cain fájdalomküszöbe nem épp alacsony, de kínok között élte az életét.

”15 perc állás a legrosszabb fájdalom volt. Nem tudtam mi lesz velem, mit hozhat a jövő. Mikor a mélypontra értem, az rémes volt. A legnehezebb dolog, amivel életem során meg kellett birkóznom. Két műtétem volt, a második során sikerült helyet csinálni az ülőidegemnek a csigolyák mellett, így azonnal érezhető változáson mentem át.”

Az inaktív időszak közel három évig tartott, mialatt Stipe Miocic és Cain legjobb barátja, Daniel Cormier lettek a nehézsúly királyai.

DC az elmúlt időszakot Cain hypeolásával töltötte, szerinte még nem láthattuk, a sokak szerint minden idők legjobb nehézsúlyújaként számon tartott Velasquez virágzását.

Sőt, Cormier pár napja azt is elmondta, amint kihúzza a lábát a UFC-től, újra Cain lesz a bajnok.

”Van még mit adnia, a mozgása, technikája annyira természetes, az az akarat amivel még mindig vágyik a győzelemre. A tökéletes, harcra épített gépezet!”

Bármennyire is így van, ki kell mondani a tényt:

Cain Velasquez 2013 októbere óta két meccsen szerepelt, ami fél évtized alatt ordas módon vékony.

De nem egyezik meg, saját maga felvizezett verziójával:

”Azért csinálom ezt, hogy az első számú kihívó lehessek. Ha nem vagyok annyira jó mint ezelőtt, nem fogok harcolni. De hiszem, hogy az vagyok aki voltam. Fejlődtem rengeteget, erősebb vagyok mint valaha. Nyilvánvalóan erősebb, mint a Travis Browne elleni harcom alatt. Ez az idő, amíg nem voltam, a testem egyszerűen jobb állapotban van, mint előtte.”

Elhisszük?


Szólj hozzá