Befejezte profi szinten bíróként John McCarthy, Bellator kommentátor lesz
MMA

Befejezte profi szinten bíróként John McCarthy, Bellator kommentátor lesz


Lehet, hogy 2018 egyik legmeglepőbb és váratlanabb híre már most megvan.

Derült égből villámcsapásként jött tegnap a hír, hogy Big John McCarthy szögre akasztja a bírói szerkót. Ezt követően pedig azon nyomban a bejelentés, hogy a Bellatorba tart, a UFC-vel tárgyalásokat folytató Jimmy Smith helyére.

Az eredeti terv úgy volt, hogy Mike Goldberg mellett Frank Mir és Chael P. Sonnen foglalhatja el a megüresedett széket. Mir viszont iszonyat pénzeket kap az ACB szervezet kommentátori feladatainak ellátásáért, így ez a része füstbe ment terv lett a dolognak.

Scott Coker pár nappal Jimmy Smith távozása után kereste meg a bírólegendát, hogy érdekelné-e esetleg a feladat ellátása, azonnali hatállyal.

Big John egy percig sem gondolkodott, valószínűleg már érett a gondolat is a fejében. De halljuk a legendát:
”Júliusban megsérültem, miközben egy d'arce fojtást próbáltam tanítani az egyik általam edzett harcosomnak. Iszonyat fájdalom volt, két műtét is kellett, hogy rendesen tudjam mozgatni a karomat. Ezért is hiányoztam az év második felében egy ideig. Ez a sérülés megváltoztatott mindent. Nem akarom a helyet foglalni egy olyan ember elől, aki tudom, hogy jobban tudja csinálni azt, amit én már nem tudok teljes erővel.”

Az 55 éves McCarthy, a mindenkori MMA keresztapja. 1994-ben, a második UFC eseményen már bíráskodott, akkor még aktív rendőrként. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a sport arra a szintre érjen, ahol a mai napon van. Az ő ötletei és szabályai voltak a modern kori MMA alapjai, mellyel a sport átlépett a freakshow, betiltott és illegális státuszból, a világ fősodratába.

Ne legyünk szomorúak, mert saját szavaival is elmondta, nem teszi le a fekete kesztyűt végleg.
”Imádok bíráskodni. Imádom a harcosokat, De mikor azt mondom, ennyi volt, akkor ennyi is volt végleg. Az emberek azt hiszik, hogy egyik nap a Bellator kommentátora leszek, másnap pedig UFC meccset bíráskodok. Ez nem így van. Profi szinten ennyi volt, de továbbra is együtt fogok dolgozni az államok atlétikai szövetségeivel. De egy dolog. Bíráskodhatok? Természetesen. Amit akarok. Hovatovább, a Bellator 193 után egy nappal, egy ökölvívógálán leszek Kaliforniában dolgozni. A jövőben ezt szeretném Nevada államra is kiterjeszteni. Nemzetközi szinten bármit csinálhatok. Jótékonysági gálákon, kisebb szervezeteknél. Visszavonultam, de nem teljesen. Jelenleg az a célom, hogy teljes értékkel el tudjam látni a rám bízott feladatokat a Bellatorban és abban legyek a legjobb.”

Nyilvánvaló tehát, hogy az Egyesült Államokon kívül maradni fog az öreg a ketrecben, főleg úgy, hogy Frank Mirhez hasonlóan ő is közel áll az ACB-hez, olyannyira, hogy a botrányai miatt az európai bírók által megvetett szervezet gáláit, van hogy ketten viszik Herb Dean társaságában.

Big John tehát a Bellator 192 eseményein debütál a jövő héten. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen élményekkel fog gazdagítani minket karrierje következő fázisában, mert bíróként hatalmas űrt hagy maga után. De ismerve az öreget, nem fog csalódást okozni.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK NEGYED ÉVSZÁZAD MUNKÁJÁT JOHN! LET'S GET IT ON!


Szólj hozzá