Az Utolsó Császár kiütötte Rampage-t, bejelentette visszavonulását
MMA

Az Utolsó Császár kiütötte Rampage-t, bejelentette visszavonulását


A hajnali Bellator és Rizin koprodukció főmeccsén két nagyágyú feszült egymásnak, ketten összesen majdnem 100 profi MMA mérkőzésen vettek részt.

A 43 éves orosz és a 41 éves amerikai a rájuk jellemző, mondhatni védjegyekkel küzdött. Fedor nyomult előre, mint egy gép, elsődlegesen az ökleivel, másodlagosan a bivalyerős low kick-jeivel, Rampage pedig úgy védekezett, ahogy szokott: összegubózott, mint egy teknős, és várt a megfelelő pillanatra, amikor megvillanhat és beviheti a kiütést érő kombinációját.

"Rampage" mondhatni nem tudott kibontakozni, folyamatosan hátrálnia kellett, hol sikeresen, hol sikertelenül mozgott el "Az Utolsó Császár" támadásai elől. Quinton végre átvette az uralmat a ketrec közepe felett, és Mike Golberg pont kezdte mondani, hogy 52 profi meccs alatt mindössze 3-szor ütötték őt ki (kétszer Wanderlei Silva), amikor a villámgyors Fedor megvillant.

Egy hihetetlen kemény, pontos, álló testhelyzetből megindított jobbossal találta el Jackson fejét, aki elterült a földön és jelezte, hogy köszöni szépen, de nem kér többet ebből.A vérző fejű Quinton felállt, de még másodpercekkel később sem tudta, mi történt vele, ingatag lábakon állt.

Nagy volt a tisztelet egymás között, a felek később összeölelkeztek, majd jött az eredményhirdetés (Fedor TKO).

Az interjú végén Fedor úgy mellékesen bejelentette, hogy sajnos itt az ideje annak, hogy visszavonuljon. A lehető legjobbkor tette ezt meg, győzelemmel inthet búcsút a sportnak 19 éves pályafutás után.

Közben jönnek a gondolataim is (a krokodilkönnyek nem, Fedor a rá jellemző érzelemmentességgel jelentette be a hírt, amit sokan könnyes szemekkel alig tudnak kimondani), például azok, hogy Fedor mekkora legendája a sportnak, és valószínűleg nem Jon Jones, nem Khabib, hanem ő minden idők legjobbja is.

31–1 (1)-es mérlegnél állította meg őt Fabricio Werdum, ez volt élete első igazi veresége (az elsőt egy orvosi leléptetés miatt szenvedte el és később meg is torolta, érdekes mód pontosan ugyanúgy, vagyis az ellenfelét is le kellett léptetni). Illetve volt egy NC-je is egy összefejelés miatt, némi jóindulattal mondhatjuk, hogy 32-0 volt a mérlege, amikor kikapott a braziltól 2010-ben. Ekkor azonban már rég túl volt a fénykorán Emelianenko.

Szinte felsorolni sem lehet, milyen sok ikonikus meccset és pillanatot láthattunk tőle, külön cikkért kiált, de azért megpróbálom a számomra legfontosabbakat:

  • A Mirko Cro Cop elleni superfight

  • Az a bizonyos Kevin Randleman ellen elszenvedett földhözvágás csodával határos túlélése és a mérkőzés megnyerése

  • Mark Coleman lealázása karfeszítéssel

  • Gary Goodridge kivégzése focirúgással

  • Brett Rogers fejének leütése a helyéről:
  • Andrei Arlovski félelmetes kivégzése egy hajszálpontos ütéssel

  • Hong-man Choi kopogtatása karfeszítéssel

  • stb

  • stb

  • stb


Ezzel a szívmelengető képpel zárnám soraimat, illetve egy óriási köszönettel, amit Fedor-t illeti. Köszönünk mindent, legenda!!!Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá