Az összes öv gazdát cserélt a UFC történetének legfontosabb és legjobb gáláján
MMA

Az összes öv gazdát cserélt a UFC történetének legfontosabb és legjobb gáláján


Irdatlan, hatalmas, csavaros, meglepetéssekkel teli éjszakánk volt, brutálisra sikeredett a UFC 217: Bisping vs GSP gála!Őszintén, jelen pillanatban mikor a cikket írom (6:28) sem vagyok még teljesen magamnál. Minden meccsel foglalkozni fogunk, de a három címmeccsről kell először írni.

Az elmúlt hetekben Joanna Jędrzejczyk, ki kell mondjuk full Ronda Rouseyba ment át.  Totálisan azzal foglalkozott, hogy Rose Namajunas agyába fészkelje magát. Terrorizálta minden nyilvános eseményen, ahol együtt szerepeltek, a médiában minden alkalommal igyekezett egyet rúgni a lányon, akinek félelmetes módon, a szempillái sem rebbentek.Én azt hittem, hogy ez csak egy védekezés Rose részéről, belül pedig teljesen felmorzsolódik. Egyszer pedig még sírni is elkezdett a kamerák előtt. A mérkőzés előtti utolsó pillanatban is az volt a célja, hogy Namajunast kizökkentse. Nem így lett. A rettenetes ego és beképzeltség alig pár másodperc alatt hamuvá és porrá lett.  Rose ment előre, kizökkentette Joannát, majd három perc elteltével a lengyel földet fogott, és az ütések hatására kopogni kezdett.A Madison Square Garden pedig felrobbant. Ez a pici kopasz lány, akinek semmiféle érzelmét évek óta nem látta senki, megcsinálta. Mikor az öv végre hozzákerült, szinkronban kezdett el zokogni vele együtt, szinte mindenki. Ezek után pedig azt mondta: ”ez az öv semmit sem jelent. Csak jó embernek kell lenni.”

Bravó, gratuláció, meghajlás és TISZTELET ROSE NAMAJUNASNAK, A UFC ÚJ SZALMASÚLYÚ KIRÁLYNŐJÉNEK!

Joanna épp most ment ki az interjúkról, letört szarvval, a legnagyobb eleganciával földbe taposott egoval. Megtört. Mint ha Ronda karrierjének ismétlését néztük volna.

TJ Dillashaw és Cody Garbrandt következett, mi pedig azt hittük, ezt SEMMI sem tudja már megfejelni. A gyilkos rivalizálásról több cikket is írtam, de a Cody által posztolt TJ állítólagos kiütése videókor azt írtam és gondoltam, hogy a TAM-on belüli csapatválság, dráma és konstans szardobálás így van kompenzálva?... Lehet igazam is lett, ugyanis a meccs első menete szorosan, iramosan és feszültséggel teli ment. A gong előtt Cody megfogta TJ-t, aligha kérdéses, hogy ha a menet még tart pár másodpercig, most más eredményről beszélnénk.A rövidke pihenő alatt TJ megrázta magát, fokozta az iramot, iszonyatos hévvel ment neki Codynak, aki a menet közepe felé elfogyott, földre zuhant és Cody No Loveból Cody No Belt lett.TJ Dillashaw pedig másodjára harmatsúlyú bajnok. Ugyan a meccs végén kezet ráztak és megölelték egymást, kétségtelen, hogy fognak még találkozni. De nem egyhamar. Ugyanis TJ első dolgai között említette, hogy LEMEGY MIGHTY MOUSE címét is elhozni. Ha már Johnson ilyen szépen kikerülte a nyár során. Úgy legyen ám!

Nem lehetett most sem túl sokáig pihegni az eredményen, Georges St-Pierre elkezdett bevonulni, több mint négy éves téli álmát követően először. Egy súlycsoporttal feljebb, 37 évesen, a lassan másfél éve bajnok Michael Bisping ellen. A Garden igazi hősként ünnepelte már ekkor a kanadait, Bisping pedig fújolások közepette érkezett az oktagonba. St-Pierre végig azt állította, hogy egy új, jobb harcosként tért vissza.Én pedig itt szeretném megosztani azt, hogy Georges mióta a sportot követem az egyik, ha nem a legnagyobb kedvencem volt. ÉS MÉG ÉN IS AZT HITTEM, HOGY EZ EGY EGYSZERŰ MONEYGRAB HACACÁRÉ LESZ! Nem így lett. Az első menetben bizonyosságot nyert, hogy St-Pierre szintet lépett. Harcstílusa totálisan megújult, ugyan minimális rozsdát lehetett érezni rajta, superman ütést pörgő sarokrúgással toldott meg, a jabjeiben ott volt az ERŐ. A menet második felében elkezdett GSP felülkerekedni, két alkalommal is megszúrta a regnáló bajnokot. Egyértelmű 10-9 volt a francia-kanadainak.

A második menetben Georges ment előre, de Bisping fél lépéssel előtte tudott járni. GSP a földrevitellel és oktagon kontrollal próbálta kompenzálni a nyomást. Bisping felállt, St-Pierre kezei pedig lassan, de veszélyesen lentebb kerültek. A szünetben Bispingnek a kis Bispinget védő eszközt ki kellett cserélnie a nadrágjában, mert eltört, St-Pierre pedig a fogvédőjét kapta későn. Pár másodpercet mindketten nyertek pihenésre, de a menetet nálam 10-9-re hozta a bajnok.A harmadik menet fél perc után a földön folytatódott, St-Pierre egy single leggel az oktagon közepére tette Bispinget, aki könyökösökkel honorálta ezt. Az egyik olyan jól sikerült, hogy az egykori váltósúlyú király arcát elöntötte a vér, látását is akadályozva. Az iram itt picit csökkent, de csak pár másodpercig. GSP újra nyomni kezdett, Bisping egy jobb horgot tévesztett, amit GSP egy olyan balossal kontrázott, hogy a bajnok a földre került.St-Pierre elkezdte bombázni a láthatóan megütött bajnokot, akinek az álla nem adta fel a harcot. John McCarthy ekkor már cápaként körözött a két harcos fölött. GSP látta, hogy ez így valószínűleg nem fog menni, és egy mozdulattal az angol háta mögé került, ahol az általam valaha látott egyik legszorosabb hátsó fojtásba tette a bajnok fejét. Bisping mint egy igazi harcos, nem kopogva vagy verbális feladással ért regnálása végére. Az eszméletvesztés felé közeledve Big John közbeszólt, GSP elengedte a fojtást, Michael pedig másfél éves regnálását bajnokként.GEORGES ST-PIERRE A UFC ÚJ KÖZÉPSÚLYÚ BAJNOKA, EGY OLYAN ELIT TÁRSASÁGHOZ CSATLAKOZVA EZZEL, MINT RANDY COUTURE, BJ PENN, CONOR MCGREGOR, AKIK KÉT SÚLYCSOPORTBAN IS KIRÁLYOK LETTEK!

Én így láttam az éjszakát, ezt a három meccset, de a többi sem volt piskóta. Kicsit később be fogok számolni azokról is nektek, de jelenleg már alig látok a fáradtságtól és bevallom férfiasan, a könnyektől.


GSP VISSZATÉRT. GEORGES ST-PIERRE (VÉLEMÉNYEM SZERINT) MINDEN IDŐK VITATHATATLAN LEGJOBBA.


Szólj hozzá