Az egész világot lenyűgözte Israel Adesanya teljesítménye Derek Brunson ellen. Jacaré Souzát kivéve.
MMA

Az egész világot lenyűgözte Israel Adesanya teljesítménye Derek Brunson ellen. Jacaré Souzát kivéve.


Israel Adesanya az elmúlt hétvégén elfoglalhatta azt a helyet a hype-vonaton, amire rászolgált már első három meccse alatt is.

Derek Brunson mesteri kifilézését követően Israel Adesanya egy lépésre került a középsúlyú bajnoki címmeccstől.

Február óta 4 meccsel a zsebében 4 mesteri teljesítményt nyújtott, így joggal jelentkezett be, a hivatalosan még be nem jelentett UFC 234 főmeccsének tartalékjának.

A 234 Ausztráliában lesz majd Február elején, minden bizonnyal Robert Whittaker és Kelvin Gastelum főszereplésével.

A UFC 230 másik remek teljesítménye, Jacaré Souza viszont egyáltalán nincs oda Izzytől, sőt.

”Jó munkát végzett, de amit megcsinált én is megtettem Derek ellen. Kétszer is. És még nem is vagyok állóharcos se! Miről beszél?” - utalt itt a brazil arra, mikor megtudta, Adesanya terveit a 264 kapcsán.

Jacaré kétszer harcolt Brunson ellen, az első meccse még 2012-ben volt, az utolsó előtti Strikeforce meccsén.

41 másodperces első menetben szerzett KO. A második pedig idén télen, akkor is alig több, mint fél menet kellett ugyanahhoz a végeredményhez.

Souza ezután Kelvin Gastelum ellen harcolt hazai pályán, a UFC 224 előmeccsét egy hajszálvékony döntéssel veszítette csak el Gastelummal szemben.

”Adesanya egy rendkívüli sportoló, fenomenális képességekkel, nagyon jó a játszmája. De nem vagyok lenyűgözve egyáltalán.”

Minimális hír, amúgy hivatalosan be se volt jelentve, de állítólag Paulo Costa a jövő év első gáláján találkozott volna Yoel Romeroval, de előbbi sérülése miatt az elmarad.

A kubai állítólag Anderson Silvát akarja, de hogy minek, azt nem tudhatja senki.

Jacaré – Adesanya adhatná is magát, a rangsor második helyén álló Luke Rockhold (amennyiben visszatér) a Dave Branch kiütésével berobbanó Jared Cannoniner ellen találhatna magára.

Persze ezek csak találgatások.


Szólj hozzá