Anthony Smith: ”UFC bajnok leszek, vagy az első, aki belehal abba, hogy próbálkozik.”
MMA

Anthony Smith: ”UFC bajnok leszek, vagy az első, aki belehal abba, hogy próbálkozik.”


Néhány évvel ezelőtt, egy hasonló helyzetben Michael Bisping mondta azt Anderson Silváról, hogy ”neki megvan a stílusa” ahhoz, hogy legyőzze a brazilt. Sokan legyintettek, mások kuncogtak.

Anthony Smith viszont figyelt.

”Bisping azt mondta akkor, hogy ő az ember a feladatra, meg tudja oldani Andersont. Én ebben a pillanatban ugyanezt érzem.”

Ugyanis március másodikán a UFC 235 főmeccsében, a hihetetlen mérlegű (31-13) Anthony a sportág történetének talán legjobba ellen kell, hogy ketrecbe lépjen.

A rajongók azt várták, hogy a UFC talán rámegy a Cormier – Jones trilógiára, de meglepő módon nagyon régóta először, az első számú kihívóként számon tartott harcost illet egy címmérkőzés.

”Nem véletlen, hogy itt vagyok engem nem lep meg ez. Tudom, hogy szinte mindenki úgy van most ezzel, hogy Jones meg van ajándékozva egy félnehézsúlyú címvédéssel, mert rám esett a választás. Abban a pillanatban ahogy Volkan Özdemir ellen kiléptem a ketrecből, tudtam Jon a következő.”

Anthony a Volkan elleni meccset követően egy kis időt gipszben töltött, mert a csuklójában egy ízület megsérült, de ezt leszámítva minden jól alakult számára. A Fox Sports is elkezdte használni, mint szakértőt megmutatta ott is, hogy az a feladat sem nagy kihívás, nagyszerűen alakított a TV-ben.

Pontosan itt esett meg, hogy a 232-t követően Jones és Anthony parázs vitába keveredtek, Bones domináns győzelmét követően, Alexander Gustafsson ellen.

Egy Jones elleni győzelem megjósolhatatlan pozitív változást eredményezne a karrierjében. Az öröksége felfoghatatlan lenne, továbbá az életre szóló anyagi biztonság is egyből meglenne.

”Világbajnok leszek, vagy az első ember, aki az oktagonban marad, amiért megpróbálta. Hiszek ebben és semmi bajom ezzel. Megbékéltem azzal, hogy mit veszíthetek itt, meg milyen áldozatokat kell hozzak a sikerért.”

Nem hőzöngő, nagyképű és beképzelt szavak ezek. Egy igazi Dávid és Góliát harc van kinézőben.


Szólj hozzá