Alexander Gustafsson már most a visszatérést fontolgatja
MMA

Alexander Gustafsson már most a visszatérést fontolgatja


Bő egy hónapja jelentette be visszavonulását az az ember, aki a legjobban meg tudta nehezíteni Jon Jones dolgát a ketrecben.

Ugyan Thiago Santos is elég közel került a győzelemhez, de MESSZE nem tudta úgy megsebesíteni az oroszlánt (ez nem Jones beceneve, de sokszor kötik össze az állatok királyával), maximum csak a bajszát tudta megcibálni (egy térddel persze még ez is nagy szó).

[video width="1280" height="720" webm="]

A mindössze 32 éves Alexander az után hagyta a kesztyűit az Oktagon közepén, miután nagyon rossz teljesítménnyel kikapott Anthony Smith-től, akit később simán megvert Jon Jones. Most egy friss interjúban a svéd azt mondta, hogy meggondolatlanul cselekedett a meccs után:

“Smith ellen egyáltalán nem jött össze, amit terveztem. Rettentő frusztráló volt, ezért úgy éreztem, itt az ideje annak, hogy visszavonuljak. Tudni kell rólam, hogy én nem bírok veszíteni. Még mindig 'viszket a tenyerem'. Ez egy nagyon újfajta érzés, egy hónap telt el a meccs óta, és most már egyáltalán nem tekintem magam visszavonult harcosnak. Hoztam egy döntést, és idő kell ahhoz, hogy meg tudjam szokni, el tudjam fogadni az új helyzetet.”

Persze ez egyáltalán nem meglepő: Guszti még nagyon fiatal, és egész életét a sportra tette fel, logikátlan lenne a visszalépés. Igaz, sokszor kapott ki mostanában, legutóbbi 8 meccséből 3-at tudott csak megnyerni, igaz, mindig nagyon jó ellenfelekkel bunyózott. Persze többet vártunk tőle, ha már ilyen közel tudott kerülni Jones legyőzéséhez, de ez inkább azt bizonyítja (szerintem), hogy mindenkinek lehetnek rossz napjai, és "Bones"-nak éppen rossz napja volt.

Némileg igazol engem az, hogy a visszavágón Jones simán mattolta a svédet.

Remélem, ha Guszti visszatér, akkor újra a régi tűz fog a szemeiben lobogni, amivel elérte a 15-1-es mérlegét (ez után jött az a 8 meccs, amiről pár sorral feljebb szó volt).

Ja, és még valami: mostantól Jon Jones-t nyugodtan hívhatjuk "Mystic Jon"-nak.


Szólj hozzá