Törött ujj, ötödik menetes félrepontozás: Alexa Grasso megvédte címét Shevchenko ellen
MMA

Törött ujj, ötödik menetes félrepontozás: Alexa Grasso megvédte címét Shevchenko ellen


A Hajnali UFC-gálát egy légsúlyú címmérkőzés fémjelezte, melyen Alexa Grasso (16-3-1) megvédte címét Valentina Shevchenko (23-4-1) ellen. Ez egy visszavágó volt, az első mérkőzésen Grasso szubolta "Bullet"-et, minden idők egyik legnagyobb meglepetését okozva.

A bunyó split draw, vagyis döntetlen lett, ami nem egy izgalmas végkifejlet, mindenesetre az öv maradt Grasso derekán.

A mexikói már a második menetben sokkolta a közönséget és az MMA-világot, amikor egy jól irányzott jobbossal keresztbe verte és földre küldte a tizenhétszeres muay thai világbajnokot, aki a mérkőzés előtt pont azzal hencegett, hogy mekkora muay thai kiválóságot tisztelhetünk a személyében.

Ez a leütés valóban óriási meglepetés volt: 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

totaldamage (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés


A meccs valóban nagyon szoros volt, ahogy azt a pontozás is mutatja. Az elsőt Valentina nagyon erősen kezdte – ahogy azt ígérte, aztán jött a második menetes leütés, amit Valentina comeback-je követett, az utolsó két menetet pedig nagyon nehéz volt pontozni.

A mérkőzés végén mindkét hölgy úgy érezte, kiérdemelte a győzelmet.


Valetina új pontozóbírókat kért a UFC-be


Végül egyikük sem kapott ki, de ez azt jelentette, hogy Shevchenko nem tudta visszaszerezni a bajnoki övet, és a post-fight sajtótájékoztatón hangot is adott nemtetszésének, rávilágítva arra az ötödik menetes "félrepontozásra".
„Szerintem három menetet nyertem, övé volt talán kettő. De úgy érzem, az a 10-8-as pontozás az ötödik menetben teljes mértékben unfair. Szerintem az, hogy pont ma ünnepelték Mexikó függetlenségét, nagyban befolyásolta a pontozóbírókat a döntés meghozatalában. Szerintem 10-8-at akkor kell adni, ha egy fighter szanaszét lett verve. De nálunk az ötödik menetben négy perc állóharc volt, és ezen belül egyetlen ütést sem vitt be nekem. Csak körülbelül az utolsó percben tudott a földön a hátam mögé kerülni, de itt sem volt semmiféle damage."

Az ex-bajnok elárulta azt is, hogy már az első menetben eltört a hüvelykujja, ami nagymértékben megnehezítette az állóharcát, teljesen érthető módon. Elmondása szerint a súlyos sérülés miatt el is gondolkodott azon, hogy feladja a mérkőzést.
„Gondolkodtam, hogy feladjam-e, de végül nem tettem, mert úgy gondolom, az nagyon frusztráló lett volna a rajongóknak, akik erre a bunyóra vártak és azért vettek jegyet, hogy lássák. Ha feladtam volna, azzal a saját értékrendemet, szabályaimat sértettem volna meg, ezért döntöttem úgy, hogy folytatom a meccset."Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi úgy gondoljuk, hogy bár amiatt a 10-8-as pontozás miatt tényleg ki kellene rúgni azt a bírót, azonban Valentina ettől függetlenül nem tett eleget ahhoz, hogy ő legyen az "új" bajnok, mert egy bajnokot nagyon meg kell verni.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá