Aleksei Oleinik, a hétvége csendes hőse Fabricio Werdum vagy Mark Hunt ellen harcolna
MMA

Aleksei Oleinik, a hétvége csendes hőse Fabricio Werdum vagy Mark Hunt ellen harcolna


A UFC történetének második Ezekiel fojtását követően megint csak nőtt egy nehézsúlyú ázsiója.

Aleksei Oleinik, akinek a nevét az elmúlt kicsivel több, mint 24 órában legalább tizenhétféle verzióban láttam leírva reális ellenfelet szeretne magának.

E mérkőzés 59. lehet impozáns karrierje során, mely alatt olyan nevek a legyőzöttek listájában mint Mirko Cro Cop, Chael Sonnen, Karol Bedorf vagy épp Travis Browne.

”Egy legendát szeretnék. Fabrcio (Werdum) nagyon jó lenne. Az emberek szerint ő a legjobb grappler a nehézsúlyúak között. Nagyon érdekelne ennek a meccsnek a lehetősége. Ugyanezt tudom elmondani Mark Huntról is, bár azt mondja már öreg. Én se vagyok épp fiatal. Se gyors, de van mit nyernem ezeken.”

Aleksei karrirjét ez az utóbbi mondat jól összefoglalja. Mikor azt hisszük már megint hattyúdalát énekeli, előhúz valami zseniálisat a kalapból, ahogy tette azt Viktor Pesta vagy Travis Browne ellen.

Mark Hunt és Fabricio Werdum is vereségek után vannak.

A brazilt Alexander Volkov intézte el két hónapja, a szamoain pedig Curtis Blaydes feküdt a pontozásos győzelemért.

”Készen állok bárki ellen. Nem számít, hogy TOP 10 vagy 15, egy olyan ember kell akivel tud fejlődni a karrierem. Legyen az birkózó vagy állóharcos, a UFC bizalommal hívhat. Nem fogok nemet mondani.”

A nehézsúlyú rangsoron végigtekintve gyakorlatilag nem sokan érnek rá.

A bajnok Stipe Miocic Daniel Cormier ellen megy majd, Alistair Overeem Curtis Blaydes ellen mehet majd, Derrick Lewis és Francis Ngannou is egymással foglalkoznak.

Marcin Tybura és Alexander Volkov a hamburgi gálára vannak lefoglalva, Tai Tuivasa és Andrei Arlovski pedig a 225-re.

Shamil Abdurakhimov jöhetne még szóba, Justin Willisnek pedig nemrég volt meccse.

Jó látni, hogy próbálnak sakkozni a 265 fontos divízióval, mert Junior dos Santos is azonnal meccset kapott USADA problémáit követően.


Szólj hozzá