Ajjaj: akár 8 év eltiltást is kaphat Tyson Fury

Ajjaj: akár 8 év eltiltást is kaphat Tyson Fury


Tyson Fury (30-0, 1 döntetlen) hihetetlen mélyről jött vissza oda, ahol Klitschko legyőzése után volt, vagyis a világ tetejére. Legyőzte a depressziót, a túlsúlyt, csodával határos módon felkelt a padlóról Deontay Wilder bombái után, majd TKO-zta őt, megőrizve veretlenségét és a lineáris világbajnoki címét.

A WBC és a The Ring világbajnoka most ismét bajban van.

Egy farmer, akinek Furyék állítólag 25 ezer fontot fizettek, hogy hazudja azt, hogy egy szennyezett vaddisznóhús miatt lett Tyson és tesója, Hughie Fury doppingtesztje pozitív (nandrolone) a Klitschko elleni meccs előtt 9 hónappal, most több éves hallgatás után újra előkerült. A 70 éves férfi, Martin Carefoot eddig tudta tartani a száját. A hígagyú ezzel persze saját magát is veszélybe sodorta hamis tanúzásért.

A Brit Doppingellenes Ügynökség (UKAD) vizsgálja a bejelentését, és ha az igaznak bizonyul, Fury 8 éves eltiltást kaphat 2015-re visszamenőleg, azaz legkorábban 2023-ban, 34 évesen szállhat ringbe legközelebb.

Egyébként a Klitschko elleni győzelmét nem törölték, annak ellenére sem, hogy a fivérek 2016-ban két éves eltiltást kaptak 2015-re visszamenőlegesen.


Szólj hozzá