Tyson Fury: 305 km/h-val mentem, véget akartam vetni az életemnek

Tyson Fury: 305 km/h-val mentem, véget akartam vetni az életemnek


A depresszió egy nagyon durva mentális zavar, ami nem kímél senkit: még egy nehézsúlyú ökölvívó bajnokot sem, akit mindenki ismer a világon. A Klitschko-t is legyőző Tyson Fury a UFC szakkommentátorának beszélgetős műsorában vendégeskedett, és sok mindent elárult az utóbbi pár évéről. Sötét dolgokat is.

A Cigánykirály 2015-ben verte meg pontozással Wladimir Klitschko-t, ezzel pedig egy olyan célt ért el, ami előtte 11 évig (úristen, még belegondolni is durva!) nem sikerült senkinek. Fury a világ tetejére került, és úgy tűnt, ő lesz a következő Klitschko. De nem így lett.

Teltek-múltak a hónapok, sőt, az évek, de Fury-nek csak nem lett meccse. A huzavona odáig fajult, hogy minden egyes címétől megfosztották.

A nagy csend okozta űrt Fury most töltötte meg Rogan-nél:
“Klitschko után nagyon magasan voltam, de aztán még mélyebbre süllyedtem. Mélyebbre, mint azt el lehet képzelni. Felkeltem, és azt kérdeztem magamtól, minek keltem fel? És ezt egy olyan ember kérdezte, aki mindent megnyert. Pénzt, hírnevet, dicsőséget, címeket, egy feleséget, családot és gyerekeket – mindent. Mégis úgy éreztem, nincs semmim a világon."

Úgy néz ki, úgy lehet elérni, hogy ne legyen semmid, hogy megszerzel mindent az életben, amit valaha meg szerettél szeretni.

Durva.Így eszkalálódott Fury mélyrepülése, amikor rátört a depresszió:
“Elkezdtem drogozni. Az éjszakai lányaival voltam és nem mentem haza, hogy meneküljek a depresszió elől. Nem érdekelt sem a boksz, sem az élet. Meg akartam halni. Miközben be voltam drogozva, nem voltam depressziós, de másnap még rosszabbra fordult minden. Őrült gondolataim támadtak. Vettem egy vadi új Ferrarit 2016 nyarán, rámentem az autópályára, egy híd felé tartottam 305 km/h-val az alján. Semmi sem érdekelt. Nagyon szerettem volna meghalni."

Bizony egy hajszál híja volt annak, hogy nem az volt a hírekben mindenütt, hogy autóbalesetben meghalt Tyson Fury. Ee volt az a bizonyos hajszál:

"Lemondtam az életemről, de ahogy közeledtem a hídhoz, egy hang szólalt meg a fejemben: ‘Ne, ne csináld ezt, Tyson, gondolj a gyerekeidre, a családodra és arra hogy a fiaid és a lányod apa nélkül fognak felnőni. Arra, hogy gyávának fognak tartani, amiért a könnyebb utat választottad. Mielőtt nekimentem volna a hídnak, lehúzódtam, félreálltam. Nem tudtam, mit csináljak. Remegtem, nagyon féltem. Azt mondtam, soha többé nem gondolok arra megint, hogy véget vetek az életemnek."

Állítása szerint sokat imádkozott, és az egyik alkalommal egy csapásra úgy érezte, hogy minden teher lekerült a vállairól. Ez volt az első lépés a fény felé. Aztán elkezdett újra edzeni, de nem ment neki a futás, így elkezdett sétálni, és közben felnyitotta az Instagramot. Ahol Deontay Wilder (akivel bunyózik hamarosan by the way) azt mondta róla, hogy Fury kikészítette magát, soha többé nem fog tudni visszatérni, és ha vissza is térne, kiütné a picsába.

Ez újra célt adott neki, visszahozta az életkedvét.

A teljes interjút itt tudjátok meghallgatni, sajnos nincs hozzá felirat:Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá