ADCC 2017: Chael Sonnen legyőzte a jitsu-ászt
bJJ

ADCC 2017: Chael Sonnen legyőzte a jitsu-ászt


Az egykori UFC-s egy kétszeres ADCC bajnokot győzött le.

Chael Sonnen egy rövidke kiruccanást szervezett magának az Abu Dhabi Combat Club (ADCC) világbajnokság 2017-es, finnországi felvonására, és összekerült egy kétszeres világbajnokkal (-66 kg-ban, 2003 és 2005), egy bizonyos Leo Vieira-val. Aki 5. danos brazil jiu jitsu (BJJ) fekete öves mester, bár 2013-ban már visszavonult.

Leo korábban harcolt már nála nehezebb ellenfelekkel, például Mark Kerr-rel is.A meccs végigment, 15 percig tartott, egyik fél sem tudott értékelhető akciót összehozni, de a pontozóbírók a lila öves Sonnent látták jobbnak. A diadal után Sonnen úgy döntött, továbbmegy a verseny abszolút kategóriájába, de ott bokacsavarással egyből kikapott Craig Jones-tól, aki azzal írta be magát a történelemkönyvekbe, hogy lefojtotta az ötszörös világbajnokot, Leandro Lo-t.

Sonnen ellen egyébként Frank Mir ment volna ezen a superfighton, de végül ez sajnos nem jött össze. Sonnen többször volt már az ADCC-n, az alábbi videóban elmondja, hogy a korábbi eseményeken mindkétszer ugyanaz az arc győzte őt le, először submission-nel, ami olyan szoros volt, hogy Sonnen azt hitte, kitörnek a fogai (fogvédő nélkül versenyzett akkoriban).Akinek van PRO előfizetése a flograpplingon, az itt megnézheti Sonnenék meccsét.


Szólj hozzá