Abu Dhabiban találkozhat a Holloway – Poirier győztese Khabib Nurmagomedovval!
MMA

Abu Dhabiban találkozhat a Holloway – Poirier győztese Khabib Nurmagomedovval!


Ha minden úgy alakult volna, ahogy Georges St-Pierre és Khabib Nurmagomedov szerették volna, a hétvégi UFC gála most nem Atlantában, hanem Abu Dhabiban kerülne megrendezésre.

Khabib el van tiltva, szolidaritást is vállal a 229-en balhéba keveredő rokonsággal és barátokkal, így egy ideig még nem láthatjuk a bajnokot.

Eleinte úgy festett, hogy novemberig ne is várjuk a visszatérést, de mint ha valamelyest enyhülni kezdene a szíve a UFC és Nevada Állam eltiltása kapcsán.

Maga a fő érintett, Khabib erősítette meg a dolgot az RT újságírójának:

”Ezen dolgozunk jelenleg. A UFC elmondta, Abu Dhabiba készülnek. Én most jöttem vissza Dubaiból. A hírek pedig nemsokára befutnak majd ezzel kapcsolatban. De... Egy feltétel van, ami olyan fontos számomra, hogy nem lépek vissza tőle. Zubaira Tukhugov és Abubakar vagy velem egy gálán, vagy előttem térjenek vissza.”

A UFC általában honorálni szokta az atlétikai szövetségek eltiltását Amerika-szerte, de hogy meg mernék-e tenni azt, hogy a két másik eltiltottat valahol valami isten háta mögötti helyen...

”Holloway és Poirier az átmeneti címert harcolnak, én meg majd a győztessel. Tony nem tud harcolni jelenleg, GSP és Conor visszavonultak, Mayweatherrel pedig nem fogok bokszolni, (lel) mert nem tudtunk megállapodni a UFC-vel erről. Max és Dustin is nagyszerű harcosok. A győztes pedig az enyém. Max 13x nyert zsinórban, ha elcsípi Poiriert, 14-re nő a szám, mely a leghosszabb a UFC-ben. Továbbá ha nyer, két divíziós bajnok lesz. Szóval a rajongókat biztos jobban érdekelné az a meccs...”

A UFC elvileg júliusban 2 PPV gálát is tervez, a 239 hó elején, a 240 hó végén, a 241 pedig a nyarat zárná.

Erre az év elején elmaradó 233 miatt lehet szükség, ugyanis az évi ”normának” meg kell lennie.

Én pár hete már elhintettem itt is, hogy Khabib mikor térhet vissza, a hol most változott, de a szeptember első heti dátum maradt.

Orosz gáláról volt szó eredetileg, de nagyon vissza akar menni a szervezet Abu Dhabiba.


Szólj hozzá