A UFC először látogat Moszkvába szeptember közepén!
MMA

A UFC először látogat Moszkvába szeptember közepén!


Kezeljük ezt a dolgot egy csipet sóval, de gyakorlatilag a fő érinttet kivéve mindenki megerősítette a hírt.Az Olimpiai Stadion szeptember 14-15-re le lett foglalva a UFC által egy rendezvényre. A helyszín nem összekeverendő a Luzsnyiki Stadionnal! A 35.000 ember befogadására képes komplexum fő attrakciója Khabib Nurmagomedov lehet, természetesen.

A dolgot viszont meg kell tervezni. Khabib a Ramadán előtt még egyszer harcolni szeretne, ami idén május 16-án kezdődik.  A UFC 223 április 7. vagy 14. minden számítás szerint, a UFC 224 pedig !szerintem! május 12, amennyiben a Canelo – Golvkin II május ötödikén megvalósul.

Khabib édesapja kijelentette, hogy fia a Ramadán első harmadában nem érzi a böjt miatti gyengeséget, így akár május 19 is reális lehet, bár ez szerintem óriási rezkír. Ellenfelek közül pedig háromra is esély lehet.

A legkézenfekvőbb lenne Tony Ferguson, de ehhez meg kellene fosztani Conor McGregort a lassan 500 napja billegő aranywc támasztéknak használt könnyűsúlyú övtől. Vagy mégsem? Ráférne Dana White arcára, hogy egy átmeneti övet védessen Tonyval? Khabub menedzsere megmondta, hogy védence semmilyen szar átmeneti övért nem fog harcolni.

Második legvalószínűbb lehetne Eddie Alvarez, akit maga Nurmagomedov nevezett meg lehetséges ellenfélnek, gyakorlatilag tét nélkül. De akkor Tonynak ki marad így?

Meg mernék csinálni egy este a McGregor – Ferguson, Nurmagomedov – Alvarez szétlövést a Moszkvai két helyért?

De mi van akkor, ha Khabib esetleg kikap Eddietől? Moszkvában senkit se érdekelne egy Conor – Alvarez II, de egy Ferguson – Alvarez se. Az orosz gálának még neve sincs, egyelőre ”Fight Night” moniker alatt fut a dolog. Kis matek után ez vagy a UFC 227 vagy 228 lehet.

Khabib három napja nagy hírt harangozott be:
Melyik lesz az? A késő tavaszi, vagy kora őszi meccse?


Szólj hozzá