A UFC 238 során, Blagoy Ivanov ellen tér vissza Tai Tuivasa!
MMA

A UFC 238 során, Blagoy Ivanov ellen tér vissza Tai Tuivasa!


Megvan az évi egy, Chicagoban tartandó PPV gála első férfi mérkőzése.

Az eddig három hölgy duót magáénak tudó gálára ugyanis beírhatjuk Tai Tuivasát és Blagoy Ivanovot.

A június második vasárnapjára tervezett eseményt eddig úgy fest, hogy Valentina Shevchenko és Jessica Eye fogják fémjelezni, előbbi első címvédésére készül, utóbbi pedig, legyünk őszinték, egy upsetre.

A női harmat és pehelysúlyú bajnok, Amada Nunes párja, Nina Ansaroff az egyetlen, aki oda mer állni Tatiana Suarez elé, ez egy szalmasúlyú első számú kihívót eldöntő harc lesz majd, eltéve az undercardra.

A főmeccsre pedig tartaléknak ott van, a múlt héten általam rendkívül megkedvelt, végtelenül aranyos és igazi ”peoples champ” karizmát sugárzó Joanne Caldewood és Katlyn Chookagian összecsapása. JoJo egy tüneményes ember. Tényleg. :)

De térjünk vissza az urakhoz, ugyanis Tai Tuivasa első MMA vereségéből tér majd vissza, fél évvel azután, hogy Junior dos Santos hidegre tette, ráadásul hazai pályán.

Tai eredetileg, a pontosan azon az ausztrál gálán vele konfliktusba kerülő Justin Willist szerette volna, de az Curtis Blaydes ellen hivatalos a hétvégére.

”Willisnek ott van Blaydes. Én meg aktív akarok maradni. Szóval aláírtam Ivanov ellen, Willis meg jöhet azután. Nem érdekel, hogy egy hét, vagy kettő. Azonnal Willist akarom, Blagoyt követően. De őt se nézem le, sőt. Azt hallottam, pár éve szíven szúrták. Kemény srác. Jó a mérlege és jó embernek is tűnik. Nem lesz egy rossz meccs ez sem. Remélem hamar kivégzem, aztán jöhet Willis és visszavágnék dos Santosnak is.”

Ivanov, aki alig két hete harcolt utoljára, egy finoman szólva is véleményes (rossz) döntéssel kapott egy győzelmet ajándékba, Ben Rothwell ellen, nem sokat pihenhet.

Tai, aki a JDS elleni meccsen az első menetben majdnem megfogta a brazilt, talán kicsit érzelmek általi sokk alá került, kidobta a gameplant, és belement a végzetébe.

”Tanultam az esetből. Nem fogok kapkodni többé a ketrecben. Azt hittem, megfogtam az első menetben, de ő más kaliber. Örülök, hogy jól megy neki. Remélem nemsokára találkozom vele újra.”

Tuivasa és Cigano a harc előtt pár héttel össze is kaptak valami nüansznyi dolgon, de gyakorlatilag barátokként érkeztek a ketrecbe, a meccs után pedig még jobb lett a kapcsolatuk.Ezt maga a brazil is megerősítette:

”Tai egy jó gyerek. Kemény harcos is. Egy egész karrier áll még előtte. Fiatal és előtte minden sansz, hogy nagy harcossá váljon. Mark Hunt, mint mentor nagyszerű számára.”

Jó látni, hogy végre mocorog a nehézsúly is, a félnehézhez hasonlóan. Már csak a Francis N'Gannou – Junior dos Santos meccset kéne leszervezni, de úgy hallottam, a dolog ha aktuális is, az International Fight Weeknél hamarabb ne számítsunk rá.


Szólj hozzá