A PFL leigazolta a világ (egyik) legjobb női ökölvívóját
MMA

A PFL leigazolta a világ (egyik) legjobb női ökölvívóját


Most már biztos, hogy Claressa "T-Rex2 Shields (10-0), a kétszeres olimpiai bajnok (2012, 2016) bokszoló MMA-pályafutásba kezd. A PFL ma leigazolta őt, könnyűsúlyban mutatkozhat be hamarosan, ami a női nehézsúlynak felel meg, mert ennél nincs nagyobb súlycsoport.

Ennél a promóciónál kupálódott ki Kayla Harrison (8-0) is, aki nemrég egymillió dollárt nyert azzal, hogy megnyerte a cég könnyűsúlyú tornáját. Harrison judós volt korábban, innen tért át MMA-ra, óriási sikereket aratva. A koronavírus nagyon betett nekik, egy gálát sem tudtak rendezni, de jövőre nagyot akarnak dobbantani – ezt jelzi a mostani leigazolás, illetve az is, hogy már Fabricio Werdum is az ő csapatukat erősíti.

Claressa-nak még nincs se amatőr, se profi meccse MMA-ban. Azzal, hogy ilyen kevés profi mérkőzéssel három súlycsoportban is világbajnok lett, ő tartja a világrekordot.Élete második mérkőzésén már az Észak-amerikai Bokszszövetség megüresedett középsúlyú címét szerezte meg egy magyar versenyző, Szabados Szilvia legyőzésével, és még ugyanabban az évben megnyerte a WBC és az IFB szuperközépsúlyú bajnoki öveit.

Ő súlycsoporttól független legjobb aktív női bokszoló a világon az ESPN ranglistája szerint (a The Ring listáján a második). Mindössze egyetlen veresége van amatőrben, még 17 éves korában kapott ki vitatható pontozással.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá