A doppingbotrány, költöztetés és minden egyéb mellett is fantasztikus számokat csinált a UFC 232!
MMA

A doppingbotrány, költöztetés és minden egyéb mellett is fantasztikus számokat csinált a UFC 232!


A balhé MINDIG pénzt csinál, legyen szó itt pikogrammról, pikachuról, vagy mérjék bármiben is azt, amit Jon Jones szervezetében találtak

A UFC 232 hat nappal a tervezett kezdés előtt lett elköltöztetve Las Vegasból Los Angelesbe, mivel Jon Jones első körben egy, majd később kiderült szeptember óta HÁROM alkalommal produkált pozitív mintát ugyanarra a doppingszerre, amivel 2017 nyarán megbukott.

Ezt a jelenséget ”pulzálásnak” nevezték több helyen is, mely akkor jelentkezik, hogy ha egy sportoló mondjuk fogyaszt és a szervezetében mélyen beépült részecskék is ”előjönnek”. Hogy ez mekkora dajkamese és humbug volt, mindenki eldöntheti magának, én szeretnék ezen túllépni végre.

Viszont a Los Angelesi jegyeladások sem sikerültek épp rosszul, olyannyira, hogy totális telt ház volt Inglewoodban és most kiderült, a televíziós eladások is elég komoly bevételt hozhattak.

A UFC 229 ami ugye Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov nevével volt fémjelezve természetesen megközelíthetetlen maradt, a maga két és fél millió Pay per view (PPV) vásárlással.

Jon Jones, Alexander Gustafsson, Amanda Nunes és Cris Cyborg viszont becsülettel helyt álltak, ugyanis 700.000 a becsült vásárlások száma, ami 2018-ban a második legnagyobb számot jelenti.

Ezt a számot Dave Meltzer hozta el, aki e területnek a több évtizedes szakértője és tudója.

”A show 700.000 eladást csinált. A botrány és a késői koncentrált publicitás, továbbá hogy az ünnepek alatt mindenki otthon volt, erőteljesen segíthettek a szám duzzasztásában. A tökéletes vihar volt ez, PPV szempontból.”

Jót is tehet ez a UFC önérzetének, hiszen szinte példátlan módon nem tartanak PPV gálát 2019 első hónapja során, a 233 el lett kaszálva, bizarr módon viszont egy hetes ”short notice” ugyanoda vitték a 232-t, ahol az elmaradó gála lett volna, fantasztikus jegyeladásokat produkálva.

Az év első PPV-ja Ausztráliából jön majd, a 234 Robert Whittaker és Kelvin Gastelum főmeccsével a középsúlyú világbajnoki címért.


Szólj hozzá