265 fontos férfi, 145 fontos hölgy harcosokat keres a UFC
MMA

265 fontos férfi, 145 fontos hölgy harcosokat keres a UFC


A UFC tegnap délután kürtölte ki, hogy 21 és 34 év közötti harcosokat keresnek, nőket és férfiakat egyaránt.

A szervezet jelenlegi két legsekélyesebb súlycsoportját tervezik ugyanis majd feltölteni, egy olyan Ultimate Fighter évadban, ami a TV szerződések alakulásától függően akár az utolsó is lehet.

A ”meghallgatás” május 22-én lesz Las Vegasban, a Palace Station Hotelben.

Csavar a dologban annyi, hogy a végső produkcióban minden bizonnyal csak egyik súlycsoportra lesz majd igény, tehát vagy a hölgyek vagy az urak hoppon maradnak.

A női pehelysúly tehát úgy néz ki több mint egy éves pangás után feltöltődhet harcosokkal.

Cris Cyborg mellett az egyetlen igazi ide tartozó hölgy Megan Anderson, aki az eredetileg harmatsúlyú Holly Holm ellen mutatkozik majd be a UFC 226-on.

A divízió a kezdetektől meg volt átkozva, a címet még anno Germaine de Randamie szerezte meg Holly Holmtól, egy botrányos mérkőzésen.

GDR aztán nem mert kiállni Cyborg ellen, megfosztották a címétől és azóta se hallani róla semmit. Tonya Evinger ugrott tehát be a 214-re a cím újrakoronázásakor, de a mérkőzés fele előtt kapitulált ő is.

A Cyborg – Holm meccset követően nagyon hirtelen kellett összetákolni egy főmérkőzést a UFC 222-re, ahol a brazil bajnok másodjára védte meg a címét, jobb híján Yana Kunitskaya ellen.

A 265 fontos divízió nem épp a legszebb napjait éli, egy maroknyi lassan korosodó legenda mellett nem sok trónkövetelő van már.

Stipe Miocic ugyan még relatíve fiatal és egy domináns bajnok, igazi ellenfelet szerezni neki is csak a félnehéz Daniel Cormier személyében tudtak.

A legnagyobbak között jelenleg csupán egyetlen olyan harcos van, aki még fiatal, nagy karakter és impozáns harcos is.

Mit vártok, melyik lesz a befutó? A női 145, vagy a 265 a férfiaknál?

Igazolják le Gabi Garciát. Ő mindkettőből tudja a felét. Lol.


Szólj hozzá