RENDKÍVÜLI: Elhagyta a UFC-t és a ONE Championship harcosa lett Eddie Alvarez!
MMA

RENDKÍVÜLI: Elhagyta a UFC-t és a ONE Championship harcosa lett Eddie Alvarez!


Ugyan sejteni lehetett, de inkább a Bellatorban tudtuk volna elképzelni Eddie Alvarezt, lejáró UFC szerződése után.

Az egykori UFC, Bellator könnyűsúlyú és korábban Reality Fighting, MFC, BodogFIGHT váltósúlyú bajnok ismét Ázsiát veszi célkeresztbe, hiszen a DREAM színeiben már töltött itt egy periódust.

A ONE-ba való igazolást a szervezet elnöke, Chatri Sityodtong egy videóban mutatta meg, amin Eddie aláír:”Az igazság pillanata itt van. Tudtam, hogy hallottátok a pletykákat, amik igazak. Megkaptam a szerződésem a ONE Championshiptől, alá van írva. Ez ennél könnyebben nem is mehetett volna. Mindenki boldog, az Underground King a ONE-ba megy.”

Chatri is elmondta mit gondol a ONE eddig történetének talán legnagyobb igazolásáról:

”Boldog vagyok, hogy a többszörös világbajnok Eddie Alvarez csatlakozik hozzánk, egy több harcot felölelő szerződésen belül. Az egyik legjobb harcos a világon, a ONE könnyűsúlyú harcosai között nagyszerű helye lesz. Olyan nevek között, mint Amir Khan, Eduard Folayang vagy Shinya Aoki. Izgatott vagyok, hogy Eddie milyen meccseken szerepelhet majd a színeinkben.”

Alvarez épp nem érte meg kerek negyedik évfordulóját a UFC-nél, hiszen 2014 szeptember 27-én debütált, utolsó meccse pedig július 28-án volt Dustin Poirier ellen.

Eddie az első meccsét bukta Donald Cerronéval szemben, de két megosztott sikerrel javított úgy, hogy a UFC ezért címmeccsel jutalmazta.

Rafael dos Anjoson fél menet alatt átgázolt, de 4 hónapig se élvezhette az öv melegségét a derekán, Conor McGregor ugyanis pályája csúcsteljesítményével másfél menet alatt lerendezte Alvarezt.

Ezt követően Dustin Poiriert kapta, ahol egy illegális térdesek miatti leléptetés végett no contest lett a dolgok vége.

Justin Gaethje veretlenségét elvette tavaly év végén, az esztendő talán egyik legjobb meccsén, de Poirier elleni visszavágóján nem bírt a gyémánttal, másfél menetnyi hentelés végén ő húzta a rövidebbet.

E meccs után maga Dana White is elmondta, nem bánja, ha Eddie távozik, csak örülne, ha megfelelő ajánlatot kapna valahonnan.

Bár Michael Chandler elleni trilógiája biztos nagyobb bumm lett volna a Bellatorban, a ONE színeiben garantáltan megkapja az édeshármast Shinya Aoki ellen, aki pályája hattyúdala során épp sikert sikerre halmoz.

Ki örül, és kinek fog hiányozni a UFC-ből Eddie Alvarez?


Szólj hozzá