Majd fél évtizede érett már a visszavágó, de az utolsó UFC on Fox gálán miénk a Kevin Lee és Al Iaquinta II
MMA

Majd fél évtizede érett már a visszavágó, de az utolsó UFC on Fox gálán miénk a Kevin Lee és Al Iaquinta II


Utómikulás vagy előkarácsony, mindenki döntse el magának, de a legjobban mi nézők járunk.

Wisconsin állam fővárosa, Milwaukee ad otthont a UFC on Fox 31-nek, melynek helyszíne egy vadi új aréna lesz, a Wisconsin Entertainment and Sports Center.

A gáláról már pár meccset tudtunk eddig, például Edson Barboza és Dan Hooker hatalmas tűzijátéknak ígérkező meccsét, de a fő összecsapás ma futott be.

A UFC 169-ről egy igazi mélyről jövő visszavágót kap Kevin Lee, hogy megbosszulja karrierje első profi vereségét, Al Iaquinta ellen.

Az utoljára a könnyűsúlyú címért Khabib Nurmagomedovval vívó Ragin' Al már nyáron is hivatalos lett volna egy meccsre, de egy sérülés és egyéb kicsit melodrámába illő okok miatt lemondta a Justin Gaethje elleni szereplést.

Iaquinta nem épp a legtöbbet harcoló ember, ennek oka főleg rossz térde és ici-picit néha már dívába hajló viselkedése is.

A UFC 223 előtt is pár nap híján egy évet ült a partvonalon, de akkor is csak másfél percet töltött a ketrecben, Diego Sanchez lemészárlásával.

Azt a sikert négy másik előzte meg, de a Sanchez és Jorge Masvidal közötti eltelt idő kettő év volt...

Kevin Lee tavasszal egy igencsak véres és borzalmasan izgalmas összecsapáson Edson Barboza bedarálásával tudta kompenzálni a Tony Ferguson elleni vereségét.

Sajnos a siker bármennyire és látványos és brutális volt, kicsit levon az értékéből az, hogy nem bírt bemérni a könnyűsúlyú limitbe, ha csak egy fonttal is, de kinn maradt a tűréshatáron.

Lee e téren nem a legszerencsésebb, a UFC 216 előtt összeszedett egy staph fertőzést, mely legyengítette és be tudott ugyan mérni, de mint egy élőhalott úgy nézett ki.

Azóta is aktívan kampányol egy 165 fontos divízió létrehozáért.

A Wisconsini gála kapott még pár meccset, Sergio Pettis alig pár napja harcolt a 229 során Jussier Formiga ellen, ahol ki is kapott és eldöntötte, visszatér harmatsúlyba 125-ből. Rob Font várja szeretettel.

Dan Ige pehelysúlyban harcol majd Jordan Griffinel a sikerért.

A további eddig ismert meccsek:

J. Clark vs. Andrea Lee 125 lbs
Joaquim Silva vs. Jared Gordon 155 lbs
Dwight Grant vs. Erik Koch 170 lbs
Drakkar Klose vs. Bobby Green 155 lbs
Jack Hermansson vs. G. Meerschaert 185 lbs


Szólj hozzá