Khabib Nurmagomedov: ”Apám agyon fog verni azért ami történt.”
MMA

Khabib Nurmagomedov: ”Apám agyon fog verni azért ami történt.”


Dana White szerint Luke Rockhold és Daniel Cormier voltak a nagyobb gond megelőzésének őrangyalai tegnap hajnalban.

A UFC 229 főmeccse után kitört botrány, melynek első fázisát Khabib Nurmagomedov indította el Dillon Danis ellen, a másodikat pedig ezzel párhuzamosan McGregor, Khabib unokatestvérének, Abukakarnak megütésével.

Fordítani nem fogok, de az itteni cikk lényege az, ami a videókon is látható, hogy Abubakar Khabib sapkáját (papakha) tartva lóg a kerítésen McGregor mellett, az ír pedig a szeme alá vert egyet.

”Az a kibaszott ír barom megütött, de legalább tudtam viszonozni a dolgot. Ott volt a sapka a kezemben, nem tudtam úgy reagálni ahogy akartam.”

Abubakar sérülése a cikkben látható:Daniel Cormier szerint nem ezt érdemelte volna McGregor, de halljuk mit mondott pontosan:

”Két rossz dolog nem tehet egyet jóvá. Conor nem ezt érdemelte, de senki sem szolgált rá erre a helyzetre igazából. Viszont tudhatjátok, a másik ember családja, országa, vallásának firtatása abszolút nem promó és trash-talk matéria. Brooklynban történtek olyan dolgok, melyek Khabib számára nem a promóról szóltak, hanem átmentek személyes és mély inzultusokba.”

Ugyan a UFC hiába fogadott extra biztonsági őröket, rendőröket és minden istenadtát, a helyzet nagyon lassan normalizálódott, Dana White szerint két emberen múlott, hogy nem történt nagyobb baj és nem folytatódott a dolog.

”Luke Rockhold és Daniel Cormier rengeteget segítettek a helyzet csitításában.” - mondta a kopasz.

Az egykori Strikeforce (milyen érdekes, hogy olyan sapiban volt Luke) és UFC középsúlyú bajnok, valamint a jelenlegi félnehéz és nehézsúlyú király valóban hosszú perceken át beszéltek Nurmagomedovhoz, mely szemmel láthatóan megnyugtatta a könnyűsúly királyát.

Khabib megjelent ugyan a meccs utáni sajtóeseményen, de elég rövid jelenése alatt nem szolgált semmiféle új információval, de egy dologban biztos:

”Apám agyon fog verni a történtekért.”

Eddig sem a UFC, sem Nevada Állam Atlétikai szövetsége (továbbiakban NSAC) nem szólalt meg az esetleges retorziók kapcsán.

Azt tudni lehet, hogy a NSAC nem foszthat meg senkit címektől, teljesen a promóterekre hárul a felelősség, magyarán ha a UFC úgy véli, ezek a dolgok voltak olyan súlyosak, hogy levegyék az övet a dagesztániról, csak ők tehetik meg.

Dana azt is elmondta még, hogy az esettel közösségi médián még kérkedő Zubaira Tukhugov nem fog többé a UFC-ben harcolni.

Tukhugov már jó ideje a USADA általi seggelését töltötte egyébként is, szóval mehet haza harcolni.

Hó végi visszatérő meccse, vajon ki más, mint Artem Lobov ellen lett volna Monctonban...

Egyáltalán nem gyanús meccs szervezés, az SBG egyik és Khabib másik kabaláját egymás ellen tenni... Gáz.


Szólj hozzá