Gennady Golovkin edzője is döntetlenre pontozta a hétvégi Canelo Alvarez elleni meccset

Gennady Golovkin edzője is döntetlenre pontozta a hétvégi Canelo Alvarez elleni meccset


A hétvégi második GGG – Canelo meccset követően ismét keserű szájízzel áll a világ nagy része, még most is.

A rendkívül kiélezett és szoros meccsen Canelo Alvarezt hozták ki győztesként úgy, hogy egyetlen egy menet kellett a sikerhez, amit pedig az utolsóban húzott be a mexikói.

Golovkin edzője, Abel Sanchez is elmondta mit gondolt a meccsről, szerinte is egy harmadik összecsapásért kiált az eset.

”Két nagyszerű harcos. De ha azt mondom, Gennady nem volt a legjobb formájában az elvenne Canelo sikeréből, mert az nem volna igaz. Meg kell adni a tiszteletet és az elismerést Alvareznek. A harc során elővette azon dolgokat amik szükségesek voltak a győzelemhez. Nem fogunk elvenni a sikere értékéből valami fals állítással.”

A szimpatikus megnyilvánulást követően Abel ezzel folytatta:

”Büszke vagyok arra, amit ők ketten adtak a világnak adtak ma este. Még egy Mexikói bajnok különösen ezen a napon (mexikói nemzeti ünnep volt – a szerk.) jót tesz a sportnak. Még a rajongók öröme is örömet okoz, akik a legnagyobbat nyerték ezen a meccsen. Kicsit az első meccs sara még rajtunk volt, de most leráztuk azt is.”

A kulcs pedig most következik:

”Ez egy egymenetes meccs volt, amit én egyenlőre pontoztam. Nagyon szerettem volna, ha Gennady erőteljesebben megy előre ahogy a meccs halad, de még így is magához képest sokat hasznákta jabjeit. Canelo nyert. Ez van. Egyet kell érteni.”

A trilógiáról:

”Ez egy harmadik meccsért kiált. Azért mert csak egy menet döntött, amit bármelyikük megkaphatott volna.”

Szerinte GGG elvitte az utolsó menetet, ami többségi döntetlent eredményezett volna, most az egyszer a rajongók is szimpatikus eredménynek titulálták volna a 36 perces küzdelmet.

De az első meccs fiaskóját követően itt most győztes kellett.


Szólj hozzá