24 menet után sem világos, ki a jobb. Hihetetlen meccset csinált Canelo Alvarez és Gennady Golovkin

24 menet után sem világos, ki a jobb. Hihetetlen meccset csinált Canelo Alvarez és Gennady Golovkin


Ugyan a tavalyi szégyen nem ismétlődött meg, 33 perc után még döntetlenre állt Canelo Alvarez és Gennady Golovkin összecsapása.

A két gladiátor mindent beleadva harcolta végig második meccsüket, mely az eredményt tekintve semmiképp sem az utolsó volt.

Ugyanis Canelo Alvarez 28 évesen az ökölvívás dicsőségcsarnokába harcolta magát, mivel ő az első ember aki legyőzte a kazak Golovkint.

A legjobban mi, nézők jártunk e mérkőzéssel, ugyanis az előzőtől is jobb meccset kaptunk, ahol az eredmény ugyan ismét keserédes szájízt hagyott sokmindenki szájában, nem egy Adelaide Byrd-féle botránnyal lettünk gazdagabbak.

Bárki keze került volna magasba, én nem lettem volna boldogtalan, de ma éjjel mexikó ünnepel.

Én úgy láttam Golovkin kezdett lassabban, amit Canelo ugyan nüanszokkal de ki is tudott használni.

Golovkin a negyedik ötödik menetben kezdett éledni, a hatodik után szerintem 57-57 volt az állás, de Canelo a hetedikben az erős testre mért ütéseivel valamelyest lendületet kapott melyet tovább is tudott vinni.

(az elégedetlen kommenteket megelőzve, azt írom amit láttam és éreztem, nem a hivatalos pontozást, azt majd csak a végén)

Mikor már azt hittem Canelo kezd homályosodni, ismét meg tudott újulni és az utolsó két menet előtt ismét benne volt a döntetlen lehetősége a meccsben.

Canelo volt az aki a horgaival operált, az agresszor szerepét is vállalta és ez a stratégia be is jött neki, ugyanis az utolsó meneten múlt minden, ahol Golovkin mint kontra-ütő a bírák lapján a kilences számot kapta, mexikói vetélytársa tízesével szemben.

Az eredményhirdetés következett, ahol amint elhangzott Saul Canelo Alvarez neve, a közönség valósággal felrobbant. Trónfosztás történt, Gennady Golovkin első vereségét szenvedte, de lássuk milyen számokkal:115-113 – 115 – 113 és 114 – 114

Golovkin a döbbenettől megszólalni sem tudott, a kazak hozzá abszolút nem illő módon még Max Kellerman interjúja elől is az öltözőbe vonult.

Golovkin és talált többet, de Alvarez szignifikáns találatainak számának aránya volt a kulcs:

Canelo: 202 a 622-ből, míg GGG 234 a 879-ből.

Én döntetlennek láttam, de ezt a blamát nem engedhette meg magának kétszer az ökölvívás egymás után.

Valakinek győznie kellett, aki ez esetben az agresszor lett, nem a kontra ember.

Golovkin jól viselte a vereséget, de tudatta a világgal, szerződése végére ért az HBO Boxing társasággal, vevő is a trilógiára de csak a megfelelő körülmények között:Jövő május negyedikén és ötödikén is ráérek. Remélem ők is.


Szólj hozzá