A főkártya nem sikerült a legjobban, mellényúlt a UFC a legfontosabb meccsek válogatásánál
MMA

A főkártya nem sikerült a legjobban, mellényúlt a UFC a legfontosabb meccsek válogatásánál


22.603.

Ennyi ember látta a moszkvai UFC gálát, mely szám a szervezet történetének ötödik legmagasabbja lett.

Az ültetőkön el lett kényeztetve az orosz közönség, ezért a hazai kedvenc, M-1 Global váltósúlyú bajnok Alexei Kunchenko lassan induló meccse nem nyerte el az általános tetszést.

De meg szeretném védeni az oroszt, több okból is.

Első UFC meccse volt ez, ami azt jelenti évek óta nem volt oktagonhoz hasonló ketrecben.

Az M-1 ugyanis egy ring-ketrec hibridet használ, rendhagyó egy darab.

Első ellenfélnek nem épp egy rutintalan újoncot kapott a brazil Thiago Alves személyében.

Továbbá elég nyilvánvaló, hogy Kunchenko azzal nem volt telerakva a gyógyszertárból az M-1 korszaka alatt, ami nem volt megtalálható, természetes ilyenkor, hogy másfajta megközelítéssel megy az ember egy tiszta lap után.

A meccs előtt tudni lehetett, hogy ez egy igazi lábrúgás feszt lesz, így is lett.Az eleinte vontatott meccsen Kunchenko a végére felbátorodott, de a finisre ez nem volt elég. Négyes alá debütálás.Nagyon remélem nemsokára újra láthatjuk az oroszt és a KO ereje is megmarad, a USADA éra alatt is.Nehézsúlyban Shamil Abdrakhimov mehetett Andrei Arlovski ellen. A Pitbull ugyan az elmúlt egy évben valamit fordított karrierjén, de itt lenne ideje letenni a kesztyűt.

Robbanékonyság nulla, semmi éle nincs már az embernek, nyilvánvalóan nagyon szeretett volna ”hazai” közönség előtt harcolni, ami most kétszer is megadatott neki egymás után. Chicago ugyanis a választott lakhelye, ahol Tai Tuivasa ellen egy ehhez hasonló meccsen kapott ki a UFC 225-ön.

Ezzel persze nem Shamilt akarom méltatni, a negyed órás meccsről csupán annyi maradt meg, hogy előszeretettel ment előre kinyújtott ujjakkal, amibe Andrei bele is nézett párszor. Fúj.
Mindenki nagyon várta Nikita Krylov visszatérését a UFC-be, az ukrán ugyanis lehúzott egy stintet a szervezeten kívül de Jan Blachowicz elleni visszatérése nem sikerült a legjobban.

A lengyel másfél menetnyi grappling oktatást követően egy háromszög fojtással semlegesítette a bányászt.Blacho négyet nyert sorozatban kevesebb, mint egy év alatt ami a 205 fontosok között elég nagy szó.

Remélhetőleg valaki vállalni fogja ellene a szereplést, az se volna baj ha a rangsorban fölötte lévő lenne.

Köhh Gustafsson, köhh. MERT MÁS NINCS. Latifi és Anderson egymás ellen foglaltak, ráadásul Jan előbbit ki is ütötte már. Volkan Özdemir Anthony Smith ellen harcolhatna már végre, Cormier pedig.. Nos ez egyre érdekesebb.


Főmeccs. Mark Hunt jobb karján egy akkora staphylococcus fertőzéssel érkezett, mint ide lacháza.A szamoai ugyan pár irdatlan lábrúgással megtorpantotta Alexey Oleyniket, de az orosz a szemmel láthatóan alig négy perc alatt elfogyó Huntot földre vitte, és nem létező nyakára helyezve karját lekopogtatta azt.

Aucs:Szomorú:Az est bónuszát is beszerezte Oleynik, ahogy előtte Blachowicz is. Magomed Ankalaev egy nagy KO miatt lett 50 rugóval vastagabb, Petr Yan és Jin Soo Son meg az est meccse voltak.

Hunt szerződésén egyetlen meccs maradt, mely után befejezi a UFC-nél.

Adelaideben lesz egy gála decemberben, mondjuk pont Arlovski ellen lovagolhatnának el a naplementébe karöltve, mert ez így már nem a legjobb senkinek se...


Szólj hozzá