Georges St-Pierre úgy néz ki, talált magának egy harcot ami érdekelné. Vagy kettőt?
MMA

Georges St-Pierre úgy néz ki, talált magának egy harcot ami érdekelné. Vagy kettőt?


Georges St-Pierre úgy néz ki, talált magának egy harcot ami érdekelné. Vagy kettőt?

GSP tegnap a Submission Radio vendégeként beszélt jelenéről de ami minket jobban érdekel, jövőjéről.

Az egykori váltósúlyú király, akiből tavaly év végén két divíziós bajnok is lett Michael Bisping ellen, betegség miatt leadta az övet, de facto teljes értékű bajnokká protezsálva Robert Whittakert.

GSP azóta egy Joe Rogannél töltött mélyebb levegős podcast megjelenést leszámítva maximum azzal került be a hírekbe, hogy az elmúlt hétvégi UFC 227-re szerette volna leszervezni a szervezet.

A maga Dana White által anno meglebegtetett dolog, a kopasz egyik általános hazugságának volt vehető, de úgy fest, igazat beszélt.

Hallgassuk miért:

”Valóban én nem akartam Nate Diaz ellen harcolni. Nem volt mit nyernem rajta, csak veszíteni. Jelenleg már csak azok a harcok érdekelnek, amik az örökségemet építhetik. Ez pedig vagy Anderson Silva lehet, vagy Khabib és Conor közül a nyertes. Igazi kis örökség építőek, persze a pénz sem rossz ami vele jár.”

Viszont elmondta, a UFC nem biztos, hogy örülne az ötletnek.

”Voltam váltósúlyú bajnok, leadtam a címet. Ugyanezt megtettem középsúlyban is, így joggal félnének, hogy otthagyom a 155 fontot és romokban marad a súlycsoport.”

Bár a cím többet jelentene GSP-nek, a harc végkimenetelétől független mindkettőjük szóba jöhet

Ezzel kapcsolatban jóslásba is belefolyt, hallgassuk mit mond a GOAT:

”Ha fogadnom kellene, ha a házam kellene felrakni rá, akkor azt mondom: Khabib. Sohasem veszített, míg Conor igen. Ráadásul a földön, ahol Khabib nagyon jó, a legkompetensebb. Az ő baja annyi, hogy lassan szokott indítani és nem bír ütőtávon belülre kerülni. De amint clinchbe kerül, nagyon jóvá válik. 60 – 40 a dolog nálam Khabib felé.”

GSP elmondta, hogy akár a UFC 230, vagy a hazai pályáján tartandó 231 is akár reális visszatérési időpontok lehetnek.

Nézzétek végig ezt az interjút:

A teljes beszélgetés:


9 hozzászólás

 1. Zandvoort82

  Silva-t hagyja most már, azzal elkéstek, ő már nagyon nem a régi, meg amúgy is egy bohóc, aki nem tudta abbahagyni időben.
  GSP még viszonylag jó erőben van, szakmailag is lenne értelme Conor, vagy Khabib ellen mennie.

  1. Glynch

   Ez a kiöregedett dolog számodta mikor derült ki? Ott, hogy elfelgmázta magát Weidman ellen, vagy utána amikor darabokra tört a lába? Esetleg ott, hogy Bisping ellen újfent elflegmázta magát, ámbár megjegyezném, hogy amikor már érezte, kezd elúszni a meccs és megnyomta, orrot túrva félkézzel majdnem kicsapta az angolt. Vagy talán a Cormier elleni beugróra gondolsz, amikor dagadtan és felkészületlenül gyorsan beugrott egy távolró is jól látható összegtől vezérelve? Brunson ellen sem festett túl rosszul, mondjuk szerintem is elpontozták azt a meccset, valójában kikapott ott is. Mindenesetre egyik említett meccsen sem a képességek csökkenése okán került rossz helyzetbe. Fejben vannak problémák, ha ez az időskori demencia jelei, akkor adom. 🙂 De nem hiszem, nincs itt semmi olyasmi ami kijavíthatatlan lenne. De tételezzük fel, hogy romlottak a reflexek meg a kardió. Nem vagyok egy Silva fan, de be kell látnom, hogy annyival jobbak a született képességei akár a mostani top 10nél is, hogy ha csak 90%on üzemel az 5 évvel ezelőtti Silvához képest, még akkor is partyban van a legtöbb fiatalabb legénkével. Kétlem, hogy benne lenne egy 40 köröli másodvirágzás, valahogy a sikeréhséget nem érzem ahhoz, hogy csináljon egy 3-4es winning streaket aztán meg egy övet. De egy-két jó meccs még bőven benne van.

   Más… Nagyon remélem, hogy nem lesz GSP – Pók superfight. Az az érzésem, hogy távoli pöcsméregetés lenne a menetek nagy részében, minden második menetben lenne egy GSP levitel, egy kis szolid földmaszatolással megspékelve, ami bőven elég lenne GSPnek, hogy egy túlsztárolt meccsen egy halál unalmas de egyhangú pontozással megverje. Amolyan Flyod – Pacman lenne mmaban, nagy hype, kis meccs.

   1. Zandvoort82

    “Brunson ellen sem festett túl rosszul” – pedig úgy beszélsz, mint egy Silva fan. Az a meccs volt a legnagyobb csalás, amit valaha láttam, csak a neve miatt adták oda a brazilnak a meccset, semmi másért, Brunson sokkal jobb volt.
    Az meg, hogy Flegma volt, nagyképű, és nem tanult belőle, az ő baja, de bizony mentális gondokat (is) sejtet.
    Egy Bispinget is lazán levert volna a régi Silva, a sportban nincs “ha”. Nem verte meg, kikapott tőle, ahogyan 2012 óta senkit sem (nálam Brunsontól is kikapott).
    Arról nem is beszélve, hogy 43 éves.
    Hát, ezért gondolom én, hogy kiöregedett.
    Neki már menteni kell az örökségét, nem úgy, mint GSP-nek, ő még tovább építheti.
    Silvának abba kellene hagynia a bunyót, mielőtt még jobban “károsítja” amúgy kivételes pályafutását, és átadni a fiatalaknak azt a rengeteg tudást, tapasztalatot, amit ő felhalmozott, persze figyelmeztetve őket arra, hogy tanuljanak belőle, hogy a nagyképűségével milyen károkat okozott önmagának.

    1. Glynch

     “Az a meccs volt a legnagyobb csalás, amit valaha láttam,”
     Nem néztél eleget, pár ezer végignézett mma/k1/pride/glory/boksz meccsel a hátam mögött nem tűnt kirívónak.

     “Egy Bispinget is lazán levert volna a régi Silva, a sportban nincs “ha”. Nem verte meg, kikapott tőle”
     Nem sikerült megragadnod a mondókám lényegét. Senki sem állította, hogy megverte. Azt állítottam, hogy nem a képességei hanyatlása okán kapott ki.

     “Arról nem is beszélve, hogy 43 éves.”
     És? George Foreman az ötvenhez közeledve másodvirágzását élte, sikeresen végigverte a nehézsúlyú mezőnyt és világbajnoki címeket halmozott. Bernard Hopkins és Peter Aerts 40 feletti eredményei sem a fantáziám szüleménye. Ott van a jégkorong, ami a küzdősportok mellett talán a legkeményebb fizikai kontakt sport. Chris Chelios 48évesen még top védő volt, Jaromír Jágr jelenleg 46 éves! Csak néhány példa…

     “nagyképűségével milyen károkat okozott önmagának.”
     Azt azért remélem vágod, hogy nincs olyan érem aminek csak egy oldala van. 😉

     1. Zandvoort82

      Neked lehet, hogy nem tűnt kirívónak, valszeg keveset olvastál utána véleményeknek, cikkeknek, a Brunson meccsel kapcsolatban…
      Ha nem a képességei hanyatlása okán nem nyert 6 éve, akkor nem tudom, mi másért, de nem nagyon szoktak “véletlen” nem nyerni 6 év alatt, főleg nem olyan klasszisok, mint Silva.
      Igen, vannak kirívó esetek, hogy 40 környékén is top tud lenni valaki ( pl.Yoel Romero), mint kiderült, Silva nem ide tartozik.
      Persze, minden éremnek 2 oldala van, pontosa ezt tanulta meg a Brazil a saját kárán…

 2. Glynch

  Don Quijote megtisztelő szerepét és annak szélmalomharcát sajnálatos módon nem áll szándékomban elválalni. Mindenben igazad volt, van és lesz! Bocs, hogy buta vagyok. Sajnálom. Nem akartam megnehezíteni korlátoltságommal a mindennapjaidat. Többé nem fordul elő, igérem.

 3. Glynch

  Tudod van az a mondás, hogy a vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van ,de senki sem kiváncsi a másikéra. Én egy kicsit többre akartam kifuttatni ezt a beszélgetést… Nem jött össze, nem meglepő…De hát az ember optimista.

  1. Zandvoort82

   Akkor mi a bánatnak irogattál a hozzászólásomhoz? Szted én mennyire vagyok kíváncsi a véleményedre okoska?
   Nagy szavakat használsz, mintha minden felett állnál, csak nem tudom, minek.
   Megkérlek, hogy SOHA többet ne szólj hozzá egy hozzászólásomhoz sem, tartsd meg magadnak a világhírű véleményedet, de ha ettől kisebbségi érzésed lesz, vagy netán toporzékolnál, hogy nem adhatod a világ tudtára buta kis gondolataidat, akkor google: pszichológus.
   Tudod, sosem késő…

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*