Yoel Romero szerint Paulo Costa elbukott egy doppingtesztet, ezért kapta Jacarét
MMA

Yoel Romero szerint Paulo Costa elbukott egy doppingtesztet, ezért kapta Jacarét


Már az év elején tudni lehetett, hogy a UFC a Yoel Romero vs. Paulo Costa meccset prezentálja nekünk áprilisban.

Aztán nemrég jött a hír, hogy nem publikus okok miatt Jacaré került Costa helyére. A kubai a hétfői MMA Hour-ban azt mondta, tudomása szerint Costa elbukott egy USADA doppingtesztet, ezért meszelték el az origi párosítást:

“A UFC felhívta a menedzseremet, és elmondta, hogy Paulo Costa pozitív mintát adott, ezért egy jó időre nem bunyózhat, és új ellenfél kell. Azt mondták, legyen Jacaré, én meg rábólintottam, mondván, hogy oké, akkor vele fogok bunyózni."

A USADA-nál tavaly vezették be azt a policy-t, hogy ha egy bunyós pozitív mintát ad, akkor az adott fighter érdekében ezt nem hozzák nyilvánosságra egészen addig, amíg le nem zárult a kivizsgálás, ergó be nem bizonyosodott, hogy a minta szándékosan lett forró, és esetleg nem egy szennyezett tápkieg a ludas.

Ez tökéletesen megmagyarázná, miért Yoelnek kellett kikotyogni ezt az infót, és miért nem a UFC, vagy a USADA jött vele elő. Ennek ellenére Paulo tagadja bűnösségét:

“Én vagyok az a brazil, akit a legtöbbször tesztel a USADA. Soha életemben nem buktam el egyetlen doppingtesztet sem, és ez most sincs máshogy. Nekem nincs szükségem doppingra ahhoz, hogy jó eredményeket hozzak.” – mondta Costa, és hozzátette, arról is nyilatkozna, miért nem ő megy Yoel ellen, de egyelőre a UFC-re bízza a magyarázkodást.

Tovább bonyolódik az ügy: Yoel a hétfői adás után felhívta Ariel-t, a műsorvezetőt, és itt már azt mondta neki, hogy amiket hallott, azok csak pletykák voltak, és senkinek sem szeretné bemocskolni a nevét úgy, hogy az illető esetleg ártatlan.


Szólj hozzá