Yoel Romero összecsapna Daniel Cormierrel, mert „Miért ne?”
MMA

Yoel Romero összecsapna Daniel Cormierrel, mert „Miért ne?”


„Isten katonája” vevő lenne egy olimpikon birkózók közti harcra, a félnehézsúlyú bajnoki övért!

Yoel Romero jelenleg Chicagóban készül a Robert Whittaker elleni középsúlyú címmérkőzésre, amely a UFC 225 főmeccse. Azonban a bemutatóedzésén tartott kérdezz-felelek során az egyik rajongója – már a jövőre koncentrálva – megkérdezte, hogy érdekelné-e a súlycsoport-váltás és egy Daniel Cormier elleni meccs? A kubai harcos pedig kapott az alkalmon és kijelentette: „Igen, miért ne?”

Természetesen, ahhoz, hogy ennek az összecsapásnak legyen létjogosultsága és valós tétje Romeronak le kell győznie Whittaker-t. Persze még ekkor is lennének akadályok, hiszen, mint regnáló bajnoknak meg kell küzdenie a kihívókkal, ám mostanában a superfightok és az ideiglenes bajnoki övek népszerűbbek, mint valaha, így ez a része a történetnek könnyen megoldható. Főleg ha Dana White meglátja a profit lehetőségét ebben a párosításban.

Romero 2000-ben olimpiai második helyezett lett szabadfogású birkózásban, 2004-ben pedig a negyedik helyig jutott. Cormier szintén negyedik helyen végzett 2004-ben, négy évvel később pedig a Team USA kapitánya volt. A két harcos jó kapcsolatot ápol, erről beszélt Romero is:

„Ez a munkám, Cormier és Én már régóta jóban vagyunk. Itt is úgy megy, mint a birkózásban: harcolunk, utána pedig elmegyünk együtt ebédelni. Nincs ezzel semmi probléma.”

A kubai harcos utoljára éppen Cormier barátját és volt csapattársát Luke Rockhold-ot ütötte ki brutálisan a UFC 220-on. Ezt a teljesítményt azonban beárnyékolja Romero súlytévesztése, amelyet a késői beugrással magyarázott meg, előtte soha nem fordult elő vele ilyen:

„Ez a súlycsoportom 21 éve és mindig hoztam a súlyom. Ez volt az első alkalom, hogy nem.”

Habár már 41 éves, „Isten katonája” nem gondolkozik a visszavonuláson, ellentétben Cormierrel, aki már csak egy évig szándékozik harcolni (következő mérkőzése Stipe Miocic ellen lesz a UFC 226-on). Remélhetőleg ebbe az időbe még belefér egy találkozó a két veterán között.

Én személy szerint nagyon kíváncsi lennék, hogy „DC” mit tudna kezdeni Yoel robbanékonyságával és ütőerejével. Megoldaná kardióból, vagy leállna vele birkózni/bokszolni? Vagy esetleg ez lenne a „Daniel Cormier vs. Rumble Jonhson 3”?

Titeket érdekelne ez a párosítás? Kire fogadnátok?


Szólj hozzá