Yan vs. Sterling: március 6!
MMA

Yan vs. Sterling: március 6!


Az ESPN hírét már a két harcos is megerősítette, így hivatalosnak tekinthető, hogy a következő harmatsúlyú címmérkőzésre március 6-án, a UFC 259-en kerül majd sor, ahol első ízben védheti meg övét az orosz Petr Yan (15-1), ellenfele az amerikai Aljamain Sterling (19-3) lesz.

Természetesen mindkét harcos jó formában van, Sterling utoljára 2017-ben kapott ki Marlon Moraes-től, azóta 5 meccset nyert zsinórban, így az első számú kihívóvá lépett elő a rangsorban. Miután legyőzte Cory Sandhagent a kihívói pozícióért folyó mérkőzésen, egyértelmű volt, hogy neki kell címmeccset kapnia.

A bajnoknak összesen egy veresége van, az is megosztott pontozásos, azóta 10 meccset nyert zsinórban. Sok kritikát kapott, ugyanis sokak szerint komolyabb skalp nélkül mehetett a címért (Uriah Faber legyőzése után), azonban a Jose Aldo ellen nyújtott teljesítménye sokakat meggyőzött.

Mindehhez hozzá kell tenni azonban, hogy a kiváló bokszolóra valószínűleg így is karrierje eddigi legnagyobb kihívása vár Sterling személyében, akit a divízió legjobb földharcosának tartanak. Érdekes lesz tehát látni, hogy a két merőben ellentétes stílus mire megy majd egymással. Az orosz az American Top Team-mel készül a meccsre.

A gála egyébként összesen 3 címmeccset tartogat számunkra, a félnehézsúlyú öv (Blachowitz vs. Adesanya), valamint a női pehelysúlyú öv (Nunes vs. Anderson) is terítéken lesz.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá