Yair Rodriguez vs Zabit Magomedsharipov álommeccs augusztusban!
MMA

Yair Rodriguez vs Zabit Magomedsharipov álommeccs augusztusban!


Úgy hisszük, egyik bunyóst sem kell bemutatnunk nektek, hiszen mind Yair Rodriguez, mind Zabit Magomedsharipov az abszolút elitbe tartozik, ha álló bunyóról van szó.

Yair-t persze nehéz felülmúlni látványosságban, olyanokat szokott rúgni, hogy az ember álla a földre zuhan tőle (mármint az otthon ülő nézőké, de sokszor az ellenfeleié is), de ha valaki, akkor Zabit meg tudja őt közelíteni ebben, de 7 centivel magasabb, a reach-e tehát jobb (egész pontosan 5 centivel, de ez is számít).

Ezt az álommeccset augusztus 29-ére tervezi a UFC, és ez lesz immár a harmadik nekifutás, mert először 2018-ban próbálták összehozni a két pehelysúlyút, ám akkor Yair sérülésre hivatkozva lemondta a szereplést.

Emiatt a UFC ki is rúgta őt, Rodriguez azonban azzal védekezett, hogy nem megfutamodott Zabit elől, hanem egy magasabbra rangsorolt, vagyis egy jobb bunyóst szeretett volna kapni. Pár héttel később újra leigazolták őt. Továbbra is Zabit-ot szánták neki, és "El Pantera" ismét sérülésre hivatkozva mondta le a találkát, két hónappal később azonban elvállalt egy meccset a Koreai Zombi ellen, ami már több, mint gyanús volt.

Abból a meccsből egyébként a küzdősportok történelmének legmegdöbbentőbb, legextrémebb befejezése lett, Yair egy olyan vertikális, a háta mögül indított könyökössel ütötte ki a koreait, az utolsó másodpercben, hogy még ma is kiráz a gyönyörtől a hideg. Jobb, mint egy orgazmus:Na, hogy kicsit Zabitról is beszéljünk, igazi tűzijátékra számíthatunk, mert Zabit is szeret ám másokat idő előtt eltenni láb alól, mérlege pedig 18-1, ami jobb, mint Yairé (13-2). Nagyon ritkán látni ilyen magas bunyóst a pehelysúlyban, és a földön is iszonyat veszélyes, több submission-je van, mint kiütéses győzelme.

A dagesztáni a UFC-ben még nem talált legyőzőre. Mindketten harcoltak már Jeremy Stephens ellen, mindketten pontozással nyertek ellene.

Íme Magomedsharipov egy meccse az előbb már említett 2018-ból:Meglepetésünkre nem ez lesz a főmeccs, hanem az Anthony Smith and Aleksandar Rakic, ami szintén egy nagyon jó összecsapásnak ígérkezik, de van egy olyan érzésünk, hogy EZT nem fogja felülmúlni sehogy sem.

Ki nyer?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá