Whittaker vs. Weidman: UFC 230? A bajnok menedzsere szerint: Igen!
MMA

Whittaker vs. Weidman: UFC 230? A bajnok menedzsere szerint: Igen!


A UFC 225-ön Robert Whittaker – megosztott pontozással – megvédte a középsúlyú övét Yoel Romero ellen, annak ellenére, hogy a kubai többször is leütötte a bajnokot. Azonban az ausztrál harcos szerencsétlenségére „Isten katonája” súlyt tévesztett, így a mérkőzés után Robert nem rendelkezik sikeres címvédéssel… Ezt a csorbát szeretné most kiköszörülni, mégpedig egy hajdani bajnok ellen!

Whittaker menedzsere, Titus Day, ugyanis a Daily Telegraph-nak elmondta, hogy ügyfele a Madison Square Gardenben térne vissza, lehetőség szerint, a súlycsoportban harmadikként rangsorolt Chris Weidman ellen.

„A Madison Square Garden egy lehetséges helyszín (a visszatérésre). Rob a középsúlyú bajnok, és az utolsó két meccse igazi háború volt. Ha a keze időben rendbejön, akkor mindenképpen szeretnénk, hogy világ legnagyobb arénájában harcoljon. Chris Weidman, mint egykori bajnok, tökéletes ellenfél lenne.”

Az ausztrál még a Romero elleni összecsapás első menetében törte el a hüvelykujját, így nem csoda, hogy a bunyó után első útja a műtőbe vezetett. Day szerint pedig minden a legjobban alakult.

„Beszéltem Roberttel ezen a héten és készen akar állni év végére. A műtét jól sikerült, tiszta törés volt, így szerencsére nem léptek fel komplikációk. Ha minden jól megy, akkor megpróbálunk bekerülni a New York-i kártyára. Ez a UFC egyik legnagyobb eseménye, Rob-ot pedig nagyon kedvelik az USA-ban.”

Weidman szintén a hüvelykujjával bajlódik, év végére tervezi a visszatérést. A klasszis birkózó, még Anderson Silva-tól nyerte el az övet, amelyet háromszor is megvédett. A USADA megjelenésével azonban a vereségek is megérkeztek: három zsinórban, Rockhold, Romero és Mousasi ellen.

Ezek után mi szól Weidman mellett? Igazából három dolog: 1. utolsó meccsén legyőzte Kelvin Gastelum-ot, aki szintén az övért menne, ám a vereséggel lépéshátrányba került. 2. Whittaker ezt a meccset szeretné, és bajnokként van némi befolyása, főleg az utolsó két háborúja után ismerték meg sokan a nevét. 3. Weidman New York-i, így hazai pályán harcolhatna, ez pedig eladhatóbbá teszi az összecsapást.

Whittaker vs. Gastelum vagy Whittaker vs. Weidman?

Melyikre voksoltok?


Szólj hozzá