Visszavonult Yodsanklai Fairtex

Visszavonult Yodsanklai Fairtex


Respekt.Tizenöt évnyi versenytapasztalattal és 272 mérkőzéssel, 197 győzelemmel a háta mögött a még csak 31 éves Yodsanklai Fairtex úgy döntött, hogy végleg a szögre akasztja a kesztyűit. A szomorú hírt az Instagramján jelentette be.


"Üdvözlet minden barátomnak, testvéreimnek, nővéreimnek és a rajongóimnak. Szeretném, ha tudnátok, hogy visszavonulok. Még nagyon régóta bunyózom, nagyon sok sérüléssel bajlódtam, a legújabb egy térdsérülés volt, kihagytam miatta egy évet, meg kellett műteni. Miután felgyógyultam, még négy meccset vívtam meg. Úgy érzem, a testem nem úgy működik már, ahogy azt elvárnám tőle. A fájdalom sokszorozódik az edzéseken, pedig én tudom, mi a legjobb a testemnek. Köszönöm mindenkinek a folyamatos szurkolást és a támogatást, azt szerettem volna, ha mindezt tőlem tudjátok meg."

Fairtex összesen 8 súlycsoportban vitézkedett karrierje során, szuper váltósúlyban (69 kg) a WBC égisze alatt világbajnok lett, a Lumpinee Stadionban háromszor lett bajnok. Tökéletes küzdőstílusa miatt ráragadt a The Boxing Computer becenév. Huszonhat mérkőzéses nyerőszériával fejezi be karrierjét, legutóbb 2011-ben tudták legyőzni őt, kiütést pedig 2005 óta nem szenvedett el.

Visszavonulásának híre azért nagyon fájó, mert így sosem jöhet össze a Buakaw elleni álommeccs, pedig még viszonylag fiatalok mindketten.

Ezzel a jó hosszú highlight videóval tisztelgünk Yod előtt. Köszönünk mindent!Szólj hozzá