Visszavonult Jeff Monson
MMA

Visszavonult Jeff Monson


A 49 éves veterán MMA versenyző, Jeff Monson ínszakadást szenvedett edzés közben a napokban. Az orvosok szerint csaknem egy teljes évig tart majd a felépülése, ez idő alatt nem tud edzeni sem. "The Snowman" könnyes szemekkel jelentette be, hogy nem kísérti tovább a sorsot, itt befejezi:
"Könnyes szemekkel írom e sorokat, most fogtam fel, hogy holnap nem lesz edzésem, és még egy jó darabig nem edzhetek. 11 műtétem volt a karrierem során, és a testem most mondta azt, hogy elég, ennyi volt. Most jöttem rá, hogy a legfontosabb dolog az, hogy a családommal és a barátaimmal legyek. Hogy utazzak, és találkozzak kedves emberekkel. Ezek a fő dolgok az életben! Legyetek sikeresek és egészségesek, őszintén ezt kívánom mindenkinek.

Ezen felül egy korábbi komoly sérülésre is most hívta fel a publikum figyelmét, pár éven át ugyanúgy fél szemmel bunyózott, mint Michael Bisping:
Egy élsportoló életében az a legnehezebb, felismerni, hogy már nem élsportoló atléta többé. Teljesen vak vagyok a bal szememre egy évekkel ezelőtti bunyóm óta, ennek ellenére folytattam a bunyót, és olyan pofonok miatt vesztettem, amiket nem láttam jönni. A jiu-jitsu-ra koncentráltam, és bajnok akartam lenni 2020-ban, aztán jött a koronavírus, és minden álmomnak keresztbe tett. 5 éve mondtam, hogy visszavonulok, de végül nem tettem meg, mert nem akartam leélni úgy a hátralévő életemet, hogy nem mondhattam el magamról, hogy éltem minden lehetőséggel a végsőkig.Monson fekete öves jiu-jitsus, 1999-ben, Abu Dhabi-ban ADCC vb-t nyert, ami a sportág csúcsa, a bravúrt 2005-ben megismételte 99+ kg-ban. Egy fojtást is elneveztek róla. Összesen 88 profi mérkőzést vívott illusztris karrierje során, 61-et meg is nyert, 36-ot submission-nel. Olyan neveket győzött le, mint Alexander Emelianenko, Roy Nelson, Sergei Kharitonov, vagy Alexey Oleynik. A Fedor elleni meccse is nagyon emlékezetesre sikeredett. Egy időben 16 mérkőzéses nyerő szériában is volt.Rövid ideig a profibokszban is kipróbálta magát, itt 2 győzelemig jutott, egyszer vívott döntetlent.


A mérkőzés, amire vissza-visszatekint, az a Tim Sylvia elleni veresége, amire 2006-ban került sor a UFC-ben. Ez azért maradt meg fájó emléknek számára, mert a mérkőzés tétje a UFC nehézsúlyú bajnoki öv volt. Elmondása szerint ha ott győzni tud, az sok dolgot megváltoztatott volna.
"Legalább egymilliószor végigpörgettem a fejemben azt a meccset, azon gondolkodva, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom." – írta búcsúlevelében.Hogy ne maradjon keserű íz a szánkban, a cikket pár vidámabb sorral zárjuk, mielőtt megköszönnénk a bajnoknak a pályafutását:
"Rengeteg jó emlékem fűződik a versenysporthoz. Körbeutaztam a világot a sportnak köszönhetően, fantasztikus emberekkel találkozhattam. A legjobb edzőkkel és csapattal készülhettem, az American Top Team-mel. Most lehetőségem nyílik arra, hogy hajléktalanokat és gyermekeket oktassak Oroszországban, hogy pozitív irányban változtassak a dolgokon. Igazán szerencsésnek és áldottnak mondhatom magam."

Hát igen, erre mondják, hogy a zord külső sokszor érző lelket takar.

Köszönünk mindent, bajnok!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá