Visszajött Jon Jones UFC 232 utáni doppingvizsgálatának eredménye!
MMA

Visszajött Jon Jones UFC 232 utáni doppingvizsgálatának eredménye!


A hír akár "rendkívülinek" is mondhatnánk, ugyanis az elmúlt pár évben akkor volt rend, ha Jones megbukott egy doppingteszten. Igen, most más a helyzet: tiszta volt a régi-új félnehézsúlyú bajnok.

Jones-t a meccs napján ellenőrizték USADA-ék, a Kalifornia Állami Atlétikai Bizottság felügyeletében, december 29-én.

Egy piktogrammnyi M3 metabolitot sem találtak a szervezetében, ami azért felettébb érdekes, mert korábban meg arról volt szó, a szer még évekig kimutatható lesz a "véletlenül" lenyelt Turinabol miatt, amit immár háromszor is sikerült kimutatni Jon-nál.

Utoljára pont a UFC 232 előtt pár nappal, ami miatt az egész gálát áthelyezték Nevadából Kaliforniába, mert az ottani felügyeleti szervek engedték harcolni Jones-t eddigi legnagyobb riválisa, Alexander Gustafsson ellen.

Jones az izzadtságcseppek megjelenése előtt simán mattolta Gustafssont, és visszaszerezte az övet, amit nem bunyó során veszített el. Minden idők egyik legjobb MMA-sa hipergyorsan visszatér, mivel farkaséhes: március 2-án védi meg címét Anthony Smith ellen. Ehhez persze rendeznie kell a legutóbbi doppingügyét a Nevadai Atlétikai Bizottsággal – a meghallgatását január 29-én vezénylik le.

A 31 éves, gyakorlatilag veretlen Jones (2009-ben diszkvalifikálták egy illegális technika miatt, de a meccset lazán megnyerte volna, ha ez nincs) elég sok időt hagyott ki, mivel már háromszor is meggyűlt a baja a tiltott szerekkel, de még mindig előtte a jövő, hacsak nem bukja el a teszteket.

A hírre Jones úgy reagált, hogy porrá alázta Gustafssont, aki korábba Jones kriptonitjának nevezte magát – pedig a meccs után úgy tűnt, szent a béke:"Idő előtt végeztem az úgynevezett kriptonitommal (erre reagált – a szerk.), még a bajnoki menetek előtt. Abszolút nem találtak bennem "kerozint",  Alex, csak szerettem volna, ha látnád. Úgy néz ki, csak erre az egy dologra tudtál koncentrálni a meccsünkön. Alig várom, hogy halljam a következő kihívóim kifogásait. 51 nap maradt a meccsig, lesztek a tanúim?" – tette hozzá a hírhez a rendkívül büszke Jon.

Ha engem kérdeztek, nem volt szép húzás.


Szólj hozzá