Videó: Mackenzie Dern veretlen maradt, egy első menetes kopogtatással
bJJ

Videó: Mackenzie Dern veretlen maradt, egy első menetes kopogtatással


ggh

A Gabi Garcia-verő MacKenzie Dern esete bizonyítja, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni. A brazil jiu jitsu ász 2015-ben azzal sokkolta a BJJ-világot, hogy legyőzte a legyőzhetetlennek tűnő Gabi Garciát, aztán miután a világ legjobb női jitsusának kikiáltották, úgy gondolta, belevágja fejszéjét az MMA-ba. Mackenzie 2016-ban debütált a Legacy FC-ben, megnyerte első meccsét pontozással, és közben a BJJ-s karrierjét sem hanyagolta.

Jött tőle ezután még két nyert MMA meccs (egy Imanari fojtás, egy pontozás), BJJ-ben pedig pár pontozásos vereségtől eltekintve szépen menetelt, de idén Dern nem remekel, épp ellenkezőleg. Utolsó három BJJ-s meccsét sorban elveszítette, legutóbb a 2017-es ADCC-n kapott ki egy névtelen ellenféltől.

Pár héttel később, október 13-án Dern-nek ismét volt egy MMA meccse, az LFA 24 gálán, ahol az első menetben húzott be egy hátsó fojtást, miután ökleivel ledöntötte a lábáról a szalmasúlyú Mandy Polk-ot:A fekete öves mester azt mondta, még egy meccset tervez MMA-ban az idén. Veretlenség ide, veretlenség oda, saját elmondása szerint rengeteg mindenen kell még dolgoznia. Be kell látnia, hogy ha továbbra is mindkét sportban versenyez, akkor az egyik a másik rovására fog menni – ez még talán akkor is elmondható, ha MMA-s meccseinek felét BJJ-tudása miatt tudta megnyerni.

A hype vonatot fűteni kell, jobban tenné tehát a jitsukirálynő, ha letenné a voksát az egyik sport mellett.

Ti mit gondoltok? Lehet világsztár valaki MMA-ban és BJJ-ben egyszerre?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá