Videó: Mackenzie Dern veretlen maradt, egy első menetes kopogtatással
bJJ

Videó: Mackenzie Dern veretlen maradt, egy első menetes kopogtatással


ggh

A Gabi Garcia-verő MacKenzie Dern esete bizonyítja, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni. A brazil jiu jitsu ász 2015-ben azzal sokkolta a BJJ-világot, hogy legyőzte a legyőzhetetlennek tűnő Gabi Garciát, aztán miután a világ legjobb női jitsusának kikiáltották, úgy gondolta, belevágja fejszéjét az MMA-ba. Mackenzie 2016-ban debütált a Legacy FC-ben, megnyerte első meccsét pontozással, és közben a BJJ-s karrierjét sem hanyagolta.

Jött tőle ezután még két nyert MMA meccs (egy Imanari fojtás, egy pontozás), BJJ-ben pedig pár pontozásos vereségtől eltekintve szépen menetelt, de idén Dern nem remekel, épp ellenkezőleg. Utolsó három BJJ-s meccsét sorban elveszítette, legutóbb a 2017-es ADCC-n kapott ki egy névtelen ellenféltől.

Pár héttel később, október 13-án Dern-nek ismét volt egy MMA meccse, az LFA 24 gálán, ahol az első menetben húzott be egy hátsó fojtást, miután ökleivel ledöntötte a lábáról a szalmasúlyú Mandy Polk-ot:A fekete öves mester azt mondta, még egy meccset tervez MMA-ban az idén. Veretlenség ide, veretlenség oda, saját elmondása szerint rengeteg mindenen kell még dolgoznia. Be kell látnia, hogy ha továbbra is mindkét sportban versenyez, akkor az egyik a másik rovására fog menni – ez még talán akkor is elmondható, ha MMA-s meccseinek felét BJJ-tudása miatt tudta megnyerni.

A hype vonatot fűteni kell, jobban tenné tehát a jitsukirálynő, ha letenné a voksát az egyik sport mellett.

Ti mit gondoltok? Lehet világsztár valaki MMA-ban és BJJ-ben egyszerre?


Szólj hozzá